Adrian Năstase: Partidul a rămas unit

Data publicării:
adrian nastase facebook
Foto: Facebook

Fostul premier şi lider PSD Adrian Năstase afirmă, într-un comentariu publicat miercuri pe blogul său, că "prietenii" vicleni ai PSD care aşteptau apariţia unui nou UNPR în urma luptelor din Comitetul Executiv au de ce să fie furioşi, în condiţiile în care partidul a rămas unit.

„Prietenii' vicleni ai PSD, care se aşteptau ca luptele din Comitetul Executiv să fie atât de intense încât să apară un nou UNPR, au de ce să fie furioşi, deoarece partidul a rămas unit, chiar dacă unii au pierdut şi alţii au câştigat. Menţinerea unităţii PSD şi a grupului său parlamentar este o veste foarte bună, deoarece planul de guvernare, prezentat în campania electorală, poate fi pus în aplicare”, spune Năstase.

Fostul lider PSD remarcă absenţa preşedintelui Klaus Iohannis din disputa internă a PSD, dar şi prestaţia sub aşteptări a partidelor Opoziţiei.

„Trebuie remarcată şi prezenţa unei absenţe: preşedintele Iohannis nu a mai intervenit public în conflictul politic. Desigur, avea tot interesul să rămână în umbră, însă faptul că nu şi-a asumat rolul de preşedinte-jucător pe model băsescian este în sine un fapt îmbucurător. O confirmare tristă a venit din partea partidelor de Opoziţie, care nu au reuşit să transmită un mesaj de unitate şi sagacitatea politică. Există speranţa ca Opoziţia politică să devina mai puternică. Poate atunci PSD va fi mai coerent...”, comentează fostul premier.

El spune că ar trebui şi ca Viorica Dăncilă, împreună cu preşedintele Iohannis, să desfăşoare o politică externă mai activă. „Un Prim-Ministru cu experienţa politică internaţională, aşa cum este Viorica Dancilă, ar trebui ca, împreună cu Preşedintele României, să desfăşoare o politică externă mult mai activă, mai ales în domeniul afacerilor europene, dar şi al diplomaţiei economice (vizita premierului japonez, însoţit de numeroşi oameni de afaceri, ne oferă un model)”, menţionează Năstase.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri