Adrian Oros, al nouălea liberal care demisionează din grupul parlamentar al PNL

Data publicării:
ministrul Agriculturii, Adrian Oroș
Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat vineri, pe Facebook, că își dă demisia din grupul parlamentar PNL de la Senat, acuzând „distrugerea PNL de către cei care au confiscat partidul”. Este al nouălea liberal care părăsește grupul parlamentar.

„Am decis să mă retrag din grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal de la Senat! Din nefericire, în câteva săptămâni "echipa câştigătoare" a transformat PNL din cel mai onorabil partid românesc în cel mai detestat si izolat partid. Guvernul liberal Orban a reuşit să treacă ţara printr-o perioadă dificilă, cu care România nu s-a mai confruntat în ultima vreme. Şi a făcut-o foarte bine. Am vorbit anul trecut de construcţia unei coaliţii de dreapta care să dezvolte România. Care să reconstruiască încrederea că şi în România se poate. Am promis stabilitate, profesionalism, decenţă, bunăcuviinţă, seriozitate. În ultima perioadă, nu reuşesc să explic oamenilor care şi-au pus speranţa în noi, comportamentul total aberant al celor care au confiscat Partidul Naţional Liberal", a scris Oros, pe Facebook.

El adaugă că a constatat „că nu a fost vreun plan sau un proiect pentru PNL sau pentru România sau dacă a fost este la ce asistăm în zilele noastre - un plan pentru distrugerea PNL şi care compromite şansele la dezvoltare a României".

„Cred cu convingere că singura soluţie realistă şi decentă pentru gestionarea crizei politice, sanitare şi economice din ţară este refacerea coaliţiei şi un guvern condus de Ludovic Orban. Rămân asumat valorilor în care cred, în echipa liberală a lui Ludovic Orban. Singurul lider liberal cu credibilitate, în jurul căruia se poate construi, nu demola, aşa cum se întâmplă cu actuala conducere a PNL", a precizat Adrian Oros.

Marți, fostul președinte al liberalilor, Ludovic Orban, a fost primul care și-a anunțat demisia din grupul parlamentar PNL, dar nu și din partid și a lansat un atac dur la președintele României, Klaus Iohannis, și la actualul lider al PNL, Florin Cîțu.

Ulterior, au demisionat următorii: Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ștefan, Ionel Dancă, Constantin Șovăială, George Ionescu, Luminița Barcari și Adrian Oros.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri