Adrian Țuțuianu, lăsat de PSD și fără funcția de la Senat

Data actualizării: Data publicării:
Adrian Țutuianu liderul PSD Dâmboviţa contre cu Lia Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda
O nouă înregistrare cu Adrian Ţuţuianu a fost difuzată Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Recent exclus din PSD, Adrian Ţuţuianu, a fost revocat miercuri, în plen, din funcţia de vicepreşedinte al Senatului, cu 53 de voturi „pentru”, 9 „împotrivă” şi 14 abţineri, în locul său fiind numit social-democratul Şerban Valeca.

tutuianu 170629_AUDIERI_GUVERN_TUDOSE_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_1
Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Valeca a fost propus de grupul parlamentar PSD şi ales cu 67 de voturi „pentru”, 6 „împotrivă” şi şase abţineri.

Votul în plen a fost electronic.

„În şedinţele Biroului permanent şi Comitetului grupurilor parlamentare de astăzi, grupul parlamentar PSD a prezentat solicitarea formulată potrivit art. 32 alin. 3 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor referitor la constatarea încetării de drept a statutului de membru al Biroului permanent şi de vicepreşedinte al Senatului a domnului senator Adrian Ţuţuianu, ca urmare a retragerii sprijinului politic. Luăm act de această solicitare şi urmează să ne exprimăm votul cu privire la constatarea încetării de drept a statutului de membru al Biroului permanent”, a declarat, înainte de vot, preşedintele de şedinţă, Claudiu Manda. 

Șerban Valeca, președinte al PSD Argeș, a fost în cărți și pentru a prelua șefia Ministerului Cercetării. La începutul lunii octombrie, acesta a precizat că nu a semnat scrisoarea prin care unii lideri locali ai PSD i-au cerut demisia lui Liviu Dragnea.

După excluderea din PSD, Adrian Ţuţuianu a anunţat că a promovat o contestaţie împotriva hotărârii Comitetului Executiv Naţional al PSD de excludere a sa din partid şi a înregistrat, totodată, la Tribunalul Dâmboviţa o cerere de suspendare a executării acesteia până la pronunţarea unei soluţii definitive în dosarul de fond al cauzei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri