Afacerile apropiaţilor lui Liviu Dragnea 

Data publicării:
utilaje

Anchetatorii au în vizor societatea Proinvest SRL din Alexandria, firma patronată de Marian Fișcuci şi firma Fan Speed SRL din Bulgaria pe care o deţine deputatul PSD Adrian Simionescu.

Procurorii DNA au constatat că între firma din Alexandria și cea din Bulgaria a existat un circuit economico-financiar fictiv. Obiectivul ar fi fost acela de a scăpa de plata TVA pentru utilaje agricole.

Marian Fişcuci deţine alături de soţia sa 80% din acţiunile Proinvest SRL. Firma a avut iniţial profil de comerț alimentar, dar a dezvoltat afaceri în domenii precum cel agricol, piese auto sau construcţii.

Deputatul Adrian Simionescu, apropiat al lui Liviu Dragnea, pus sub acuzare într-un caz de evaziune fiscală cu prejudiciu de un milion de euro

În ultimii şapte ani a câştigat 162 de contracte cu statul român. Spitalul Judeţean de urgenţă Alexandria, CNADNR, Primăria Alexandria, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, Poliţia de frontieră Sau Direcţia Generală De Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sunt instituţiile cu care firma Proinvest a avut contracte până acum. O cifră de afaceri de peste 15 milioane de euro a avut doar în anul 2013.

Firma lui Marian Fişcuci are cele mai multe contracte cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială Teleorman.

La Direcţia Generală de Asistenţă Socială Teleorman a lucrat şi soţia vicepremierului Liviu Dragnea, fost prefect al Teleormanului.

Marian Fişcuci este cumnatul deputatului PSD Adrian Simionescu şi un apropiat al vicepremierului Liviu Dragnea. El a fost şi acţionarul majoritar al firmei TelDrum SA, privatizată de Liviu Dragnea pe vremea când acesta era președintele Consiliului Județean Teleorman.

Tel Drum este o altă firmă abonată la contracte cu statul. Doar în 2013 a avut o cifră de afaceri de peste 40 de milioane de euro.

Marian Fişcuci este unul dintre sponsorii de bază ai PSD şi este implicat în dosarul de fraudare a referendumului din 2012. Numai la alegerile din 2012, Marian Fișcuci a donat pentru susținerea USL 100.000 de lei ca persoană fizică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri