Afișele cu sigla USL trebuie date jos, au decis BEJ-urile din cel puțin cinci județe

Data publicării:
afis usl

Birourile Electorale Județene din Gorj, Iași, Timiș, Mehedinți și Argeș au luat această decizie și au transmis deja primarilor din teritoriu să dea jos afișele care conțin cuvântul „USL”.

Nu de aceeași părere au fost însă birourile electorale din Dolj și Olt:

În opinia liberalilor, social-democraţii se folosesc de un program conceput pe vremea în care PNL era partener de guvernare. Autorităţile electorale au hotărât însă, astăzi, scoaterea acestui mesaj de pe materialele de campanie ale PSD.

Alianţa PSD- PC -UNPR are voie să folosească în campania electorală mesajul „USL trăieşte”, susţinea Liviu Dragnea. Liderul PSD îi transmitea lui Crin Antonescu că filialele PNL doresc refacerea USL, iar după europarlamentare s-ar putea convoca un Congres extraordinar al liberalilor, care să aducă clarificări în privinţa conducerii partidului.

Și preşedintele PC, Daniel Constantin, declara, vineri, că „USL trăieşte” şi că este convins că PNL se va întoarce în USL, „nu în genunchi, ci ca partener egal, aşa cum a fost întotdeauna în Uniune”.

Ioan Stanomir: Ar trebui ca BEC să clarifice la nivel național

„Este vorba de o strategemă care are un scop precis – acela de a disloca din electoratul PNL acea parte care este încă de acord cu existența unei alianțe cu PSD. Pentru PNL este o problemă nu doar legală, ci și simbolică. USL trăiește pune la îndoială întreaga abordare de campanie a președintelui PNL, Crin Antonescu, după despărțirea de PSD. Este un truc și nu de foarte bună calitate, iar datoria Biroului Electoral Central ar fi să clarifice la nivel național dacă această procedură este conformă cu legea”, a declarat la Digi24 profesorul de drept constituțional Ioan Stanomir.

BEC a respins deja o contestație a PSD Timiș a deciziei luate de Biroul Electoral județean.

„Ceea ce este grav este această ambiguitate care se perpetuează”, a subliniat profesorul Stanomir.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri