Ajunsă la Senat, cererea DNA în cazul Corlăţean s-a izbit de primul zid 

Data publicării:
vot titus corlatean

Cererea procurorilor privind începerea urmăririi penale a senatorului PSD Titus Corlăţean va fi discutată în şedinţa de săptămâna viitoare a Biroului Permanent. Dacă va fi cvorum. În perioada campaniei electorale, senatorii au decis să aibă activitate în teritoriu şi nu au programate şedinţe de plen.

„Biroul Permanent trebuie să urmeze o serie de proceduri care nu permit, în acest moment, să spun când va fi votul în plen. Comisia juridică trebuie să analizeze solicitarea, ea este comisia de specialitate conform regulamentului și trebuie să dea un aviz. Aviz care nu este obligatoriu. Decizia o va lua plenul, dar numai după ce comisia se pronunță. Este căderea Biroului Permanent să stabilească cum se vor desfășura procedurile. După aceea vom putea oferi câteva indicii cu privire la data posibilă când se va produce votul în plen”, a declarat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, citat de Agerpres.

DNA cere Senatului să-i permită începerea urmăririi penale față de Titus Corlățean, fost ministru de Externe, în dosarul "Vot Diaspora 2014", pentru infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Toate detaliile, AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri