Ajutoarele pentru crescătorii de porci, aprobate. Va beneficia și fiul lui Liviu Dragnea?

Data actualizării: Data publicării:
Misconceptions Surrounding Eating Pork And The Swine Flu Lower Hog Prices
Foto: Gulliver/GettyImages

Camera Deputaților, condusă de Liviu Dragnea, a aprobat, în calitate de Cameră decizională, programul privind acordarea de ajutoare de stat producătorilor de porci, program de care ar putea beneficia și fiul acestuia, Ștefan Valentin Dragnea.

Misconceptions Surrounding Eating Pork And The Swine Flu Lower Hog Prices
Foto: Gulliver/GettyImages

Cu 235 voturi „pentru”, 26 voturi „împotrivă” şi o abţinere, Camera Deputaților a aprobat proiectul de lege pentru aprobarea „Programului carne de porc din fermele româneşti”, prin care se acordă ajutoare de stat de 86 milioane de euro producătorilor din acest sector. Fondurile vor fi alocate de la bugetul de stat, după ce legea este promulgată de președintele Klaus Iohannis.

În favoarea proiectului de lege s-au pronunțat toții deputații PSD, ALDE și ai minorităților naționale prezenți, dar și 48 din cei 49 de deputați PNL prezenți. Împotrivă au votat deputații USR. Liviu Dragnea nu a participat la vot.stef

Ajutorul se va acorda, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, producătorilor de carne de porc, persoanelor juridice sau persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi întreprinderilor familiale, şi se va implementa după primirea deciziei Comisiei Europene de acordare a ajutorului de stat.

Pentru accesarea Programului carne de porc din ferme româneşti, producătorii trebuie să livreze către abatoare autorizate, în care se face clasificarea carcaselor de către clasificatori autorizaţi, minimum 600 şi maximum 100.000 de capete de porci graşi anual/beneficiar, indiferent de numărul exploataţiilor acestuia.

Suma alocată pentru plata ajutoarelor de stat în anul 2017 este echivalentul a 86 milioane de euro. Dacă rămân sume necheltuite, acestea se reportează pentru anul următor al programului, cu aceeaşi destinaţie.

De programul de sprijinire a producătorilor de porci ar putea beneficia și fiul lui Liviu Dragnea, Ștefan Valentin Dragnea, la care a ajuns în aprilie 2014, conform dezvăluirilor Hotnews, o fermă de porci de la Tel Drum SA, companie apropiată de șeful PSD și controlată de prietenii acestuia. Tot Hotnews a arătat că fiul lui Liviu Dragnea a primit subvenții de la Uniunea Europeană, pentru ferma de porci, de peste 3 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri