ALDE: Borza și-a negociat poziția de ministru al Energiei într-un ipotetic Guvern Grindeanu 2

Data publicării:
remus borza - agerpres_8782407
Foto: Agerpres

Deputatul Remus Borza a înșelat încrederea pe care colegii de partid i-au arătat-o, preferând să își negocieze o poziție de ministru al Energiei într-un ipotetic Guvern Grindeanu 2, arată un comunicat al ALDE. Borza, care a votat împotriva moțiunii de cenzură, a fost exclus din partid.

remus borza - agerpres_8782407
Foto: Agerpres

„Deputatul Remus Borza nu a fost sancționat pentru 'delict de opinie', așa cum a afirmat acesta în spațiul public, ci pentru nerespectarea unei decizii rezultate din votul democratic din forurile de conducere ale ALDE, la care și domnia sa a participat. ALDE i-a acordat încredere lui Remus Borza căruia i-a dat posibilitatea să candideze la alegerile parlamentare pe un loc eligibil, iar apoi l-a ales în funcția de președinte al Comisiei de mediu din Camera Deputaților. Din păcate, domnul Remus Borza a ales să înșele încrederea pe care colegii i-au arătat-o, preferând să își negocieze o poziție de ministru al Energiei într-un ipotetic Guvern Grindeanu 2”, se arată în comunicatul ALDE.

„Deciziile adoptate sunt respectate de către toți membrii partidului, indiferent de calitatea sau funcția pe care o au. Așa funcționează orice partid democratic. Să nu ducă domnul Borza grija ALDE pentru că așa cum ne-am descurcat și până la venirea dânsului în ALDE, ne vom descurca și în continuare, bazându-ne pe membrii de onoare și de caracter”, potrivit comunicatului.

Biroul Politic Central al ALDE a decis, cu majoritate de voturi, excluderea din partid a lui Remus Borza, după ce acesta a votat împotriva demiterii Guvernului Grindeanu la moțiunea de cenzură, a anunțat, luni, liderul formațiunii, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Este descalificant și dezonorant pentru un partid ce se pretinde liberal să sancționeze delictul de opinie cu excluderea, marginalizarea și ostracizarea celor care nu respectă disciplina de partid, celor care nu se supun necondiționat conducătorului mult iubit, celor care refuză să facă parte din cooperativă. Dacă domnul Tăriceanu va continua să excludă din partid, în medie, câte un parlamentar indezirabil pe lună, în curând va rămâne singur să stingă lumina la ALDE”, a spus Remus Borza.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri