ALDE menține sprijinul politic pentru ministrul Ilie, vizat de un dosar DNA

Data actualizării: Data publicării:
170403_COTROCENI_INVESTIRE_04_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea viorel ilie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Biroul Politic Executiv al ALDE a decis marți să îi acorde, în continuare, susținere politică ministrului pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, a anunțat președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

170403_COTROCENI_INVESTIRE_04_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea viorel ilie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Colegii mei împreună cu mine am luat în discuție nu componenta juridică, ci cea politică. Colegii mei au votat, și eu, să-i acordăm susținerea politică în continuare colegului nostru Viorel Ilie”, a precizat Tăriceanu după ședința Biroul Politic Executiv al ALDE.

Marți, Comisia juridică a Senatului a dat aviz negativ cererii de începere a urmăririi penale a ministrului pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, solicitată de DNA într-un dosar privind organizarea unui concurs pentru angajarea de funcționari publici.

Potrivit procurorilor, ministrul este suspectat, alături de trei angajaţi ai instituţiei, de „aranjarea” unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile, în detrimentul altora.

Ministrul Viorel Ilie este suspectat de instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale.

Fost primar de Moinești, Viorel Ilie este și senator, aflat la primul mandat în Parlament.

Surse: Digi24, Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri