Sari la conținut

ALDE prezintă scuze pentru că a anunțat decesul deputatului Octavian Bot: „O eroare impardonabilă”

Actualizare 19:10: Alianţa Liberalilor şi Democraţilor le prezintă scuze familiei Bot și presei pentru că a furnizat o informație falsă.

„Dintr-o eroare impardonabilă, astăzi a fost transmis un mesaj de condoleanţe familiei deputatului Octavian Bot. Informaţia a fost preluată din presa locală şi mai târziu am aflat că starea de sănătate a domnului deputat se află, într-adevăr, într-o situaţie critică. Ne cerem scuze atât familiei Bot, cât şi presei şi vă rugăm să nu luaţi în considerare anunţul trimis mai devreme”, a transmis departamentul de comunicare al ALDE.


Comunicatul inițial al ALDE:

„Alianţa Liberalilor şi Democraţilor transmite sincere condoleanţe familiei deputatului Octavian Bot. Astăzi, după o lungă şi grea suferinţă, Octavian Bot a încetat din viaţă, la vârsta de 64 de ani. Suntem alături de familia lui Octavian Bot, care trece acum prin momente grele.

Deputatul Octavian Bot a luptat pentru ideile liberale şi a fost o persoană care şi-a adus contribuţia la construirea liberalismului şi a democraţiei în România.

Suntem cu gândul şi cu sufletul alături de cei care au avut privilegiul să-l cunoască. Dumnezeu să îl odihnească!”

Octavian Bot a intrat în politică în 1990, când a fost numit de CPUN primar al municipiului Oradea. Deputatul spunea că a refuzat să se înscrie atunci în FSN, motiv pentru care a fost înlocuit de la conducerea administraţiei locale.

În ultimii 25 de ani, el a reuşit o performanţă greu de egalat: să fie membru a 10 formaţiuni politice. A trecut pe rând pe la Partidul Alianţa Civică, PL-93, PNL, PNL-CD, UFD, Acţiunea Populară, PDL, din nou PNL şi apoi PLR. O vreme a fost şi parlamentar independent.

„Nu sunt traseist, pentru că toate partidele din care am făcut parte au fost de factură liberală. A număra aşa, contabiliceşte, prin câte partide... E o tâmpenie, e o prostie, deja râd când aud de chestia asta cu traseismul. Eu chiar îmi fac un merit pentru că eu am construit aceste partide. Am trecut în nişte proiecte politice mai reuşite, mai puțin reuşite”, spunea Octavian Bot în urmă cu șase luni.

Octavian Bot a fost ales deputat, în 2012, în circumscripţia electorală 42 București, colegiul uninominal numărul 8. Octavian Bot a fost la al patrulea mandat de deputat. Deputatul şi-a pus semnătura pe cinci iniţiative legislative.