ALDE rămâne fermă pe poziţie, lângă PSD

Data publicării:
tariceanu cu dragnea la agigea

Numele viitorului premier va fi anunţat după consultări cu PSD, anunţă un comunicat ALDE. Este reacţia formaţiunii la o sugestie făcută de preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

tariceanu cu dragnea la agigea

„Noi suntem oameni realişti şi este clar că am ajunge în situaţia de a propune premier dacă s-ar forma o coaliţie de dreapta”, a declarat Raluca Turcan. Iar singura variantă la aceasta s-ar putea referi ar fi aceea în care ALDE s-ar alătura partidelor de dreapta – PNL, USR şi PMP – şi ar reuşi să atragă şi UDMR într-o coaliţie care să obţină majoritatea în Parlament. O variantă fără niciun fel de şanse, după cum demonstrează replica ALDE.

„Referitor la informaţiile apărute în presă cu privire la posibilitatea desemnării unui prim-ministru din partea ALDE cu susţinerea PNL, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor face următoarele precizări:

Propunerea de prim-ministru pe care Alianţa Liberalilor şi Democraţilor o va sprijini în cadrul consultărilor cu Preşedintele României, după validarea mandatelor parlamentarilor, va fi stabilită după discuţia cu Partidul Social Democrat”, scrie într-un comunicat de presă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri