ALDE, toate tunurile pe Dăncilă. Meleşcanu: Nu e prima oară când prim-ministrul rătăceşte documente pe care nu şi le asumă

Data publicării:
20190201141507_OGN_5427-01teodor melescanu Inquam Photos Octav Ganea
Teodor Meleșcanu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru de Externe din Cabinetul Dăncilă, Teodor Meleşcanu a declarat, într-un comunicat de presă, că cererea de rechemare a lui George Maior, ambasadorul României în Statele Unite, a existat şi a fost trimisă prim-ministrului. Viorica Dăncilă afirmase anterior că nu a primit o astfel de cerere de la Ministerul de Externe.

Meleşcanu afirmă că „propunerea de rechemare a domnului ambasador George Maior a fost trimis spre avizare prim-ministrului”, dar că ea a fost ignorată de Dăncilă. Fostul ministru de Externe o atacă pe şefa executivului despre care spune că nu „e prima oară când rătăceşte documentele pe care nu şi le asumă sau pe care nu doreşte să le respingă”.

„În legătură cu declaraţia doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă potrivit căreia nu a primit de la Ministerul de Externe nicio cerere de rechemare a ambasadorului George Maior, dl Teodor Meleşcanu face următoarele precizări:

«Memorandumul privind propunerea de rechemare a dlui ambasador George Maior a fost trimis spre avizare prim-ministrului, prin poşta specială, la data de 8 mai 2019, aşa cum rezultă din documentul de expediţie, urmând ca după avizarea de către dna prim-ministru să fie trimis preşedintelui României.

În ceea ce o priveşte pe dna prim-ministru, nu este pentru prima oară când <rătăceşte> documentele pe care nu şi le asumă sau pe care nu doreşte să le respingă.»

Teodor Meleşcanu, vicepreşedinte ALDE”, se arată în comunicatul de presă al lui Teodor Meleşcanu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri