Sari la conținut

Alegeri în PSD. Liviu Dragnea, votat în bucătărie și în dulap

În comuna Vârvoru de Jos, membrii PSD nu au votat într-o cabină, ci într-un dulap din sala de consiliu a Primăriei. Ca să mascheze aparenţele, primarul, care e şi liderul organizaţiel locale a partidului, a acoperit piesa de mobilier cu stofă roşie. Improvizaţia n-a funcţionat însă.

Nicu Tabacu, primarul comunei Vârvoru de Jos: Uite cu asta mă stricai eu, cu asta...

Altă comună, alte probleme organizatorice. Şeful social-democraţilor din Aroneanu a amenajat secţia de vot pe terasa casei lui.

Viorel Helea, membru PSD: Plouă, mai rezistăm. Ce să facem? Trebuie să rezistăm și în condițiile astea.

Şi în localitatea Ciugud, judeţul Alba, secţia de vot a fost în locuinţa unui lider PSD, dar frigul n-a fost o problemă.

Cornel Ceuca, vicepreşedinte PSD: Suntem cam la centru şi plus de asta sunt condiţii la mine acasă, am putut să le ofer şi încălzire.

În plus, social-democraţii care au venit să-şi voteze noul preşedinte au fost recompensaţi cu prăjituri şi covrigei.

Haideţi că sunt nerăbdător să văd pe cine aleg...”, spune un membru PSD.

Entuziasmul oamenilor a mai scăzut, când au văzut cabina de vot.

În Folteşti, o comună aflată la 35 de kilometri de Galaţi, membrii PSD au votat într-o bucătărie.

Lenuţa Munteanu, primar Folteşti: Nu avem un sediu al partidului şi fiindcă e frig am zis să venim într-o locuinţă, e mai călduroasă. Avem condiţii mai bune aici, faţă de dacă ne ducem la Căminul Cultural unde este mare şi răcoros.

Nu de aceeaşi părere au fost şefii PSD din Giroc, judeţul Timiş. Aceştia au amenajat o secţie de votare cu două cabine, în clădirea Căminului Cultural din comună, care a fost pusă gratuit la dispoziţie de Consiliul Local.