Alegeri în Rusia. Mesajul președintelui Klaus Iohannis pentru Vladimir Putin

Data actualizării: Data publicării:
iohannis 180228_BILANT_DNA_10_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Klaus Iohannis a transmis „un mesaj de felicitare”, joi, președintelui ales al Rusiei, informează Adinistrația Prezidențială. Vladimir Putin a fost reales, duminică, cu 76,69 la sută din voturi.

iohannis 180228_BILANT_DNA_10_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

„Pe această cale, țin să vă asigur că rămân încrezător cu privire la beneficiile dezvoltării relațiilor dintre statele noastre pe baze pragmatice și predictibile, prin dialog constructiv și în conformitate cu principiile și normele de drept internațional”, se arată în mesajul Președintelui României.

Mesaje asemănătoare au transmis și alți lideri europeni. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a îndemnat într-o scrisoare de felicitare pe preşedintele rus Vladimir Putin să „restabilească” o cooperare în vederea asigurării „securităţii continentului” european.

„Am susţinut întotdeauna că relaţii pozitive între UE şi Federaţia rusă sunt cruciale pentru securitatea continentului nistru. Obiectivul nostru comun ar trebui să fie restabilirea unei ordini a securităţii paneuropene”, îndeamnă preşedintele CE.

De asemenea, preşedintele german Frank-Walter Steinmeier l-a îndemnat pe omologul său rus să se folosească de ocazia realegerii ca preşedinte şi să acţioneze în vederea unei normalizări a relaţiilor cu Germania şi Europa Occidentală.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri