A. Năstase: Mult-așteptata "revoluție Facebook reloaded" nu s-a întâmplat

Data publicării:
adrian nastase facebook

România se înscrie în rândul țărilor din spațiul lumii euro-atlantice în care au avut loc „revoluții ale majorității tăcute”, realizate în numele suveranismului, și, în același timp, "mult-așteptata 'revoluție Facebook reloaded'" nu s-a întâmplat, pentru că nu a existat o motivație autentică, consideră fostul premier Adrian Năstase.

adrian nastase facebook

Fostul premier consideră că rezultatul alegerilor "reprezintă un masiv vot de blam împotriva 'regimului Iohannis', a cărui esență nu este altceva decât continuarea regimului Băsescu, față de care 7,4 milioane de cetățeni și-au manifestat dezaprobarea la referendumul din 2012".

"Retorica găunoasă a 'statului de drept' prin care sunt mascate, în fapt, tot mai multe abuzuri politico-judiciare a provocat și ea furia unei bune părți din societate.

Este meritul lui Liviu Dragnea de a fi construit o strategie de campanie adecvată la starea societății și situația internă din PSD. Social-democrații și-au extins bazinul electoral și în spațiul urban mare, chiar dacă potențialul din mediul rural nu a fost fructificat integral. Dacă PSD ar fi insistat mai mult asupra nevoii de justiție socială ar fi putut obține un scor și mai mare", a scris acesta pe blog.

Potrivit acestuia, "mult-așteptata 'revoluție Facebook reloaded' nu s-a întâmplat, dintr-un motiv foarte simplu: nu a existat o motivație autentică".

"Majoritatea tineretului nu a dorit să participe la o mascaradă politică, nu s-a lăsat înșelată de strategiile de mobilizare exersate atât în alegerile prezidențiale din 2014 cât și după incendiul din Clubul Colectiv. Mitul 'diasporei salvatoare' s-a spulberat! (...) Un alt eșec a fost cel al votului prin corespondență. La fel, mitul votului de dreapta din Transilvania", a apreciat Năstase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri