Olguţa Vasilescu: Noi aşteptăm un scor cu 6 în faţă

Data actualizării: Data publicării:
olguta captura dna

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, spune că social-democraţii doljeni vor obţine, în urma alegerile parlamentare de duminică, peste 60 la sută din voturile exprimate de către alegătorii prezenţi la urne.

lia olguta vasilescu la dna digi24-1

Primarul Craiovei este de părere că o situaţie reală a votului de duminică se va contura luni dimineaţă, după ora 9.00.

„A fost o lună foarte grea de campanie şi o zi grea astăzi, care încă nu s-a terminat pentru noi, probabil că o să se încheie undeva mâine dimineaţă, în jurul orei 9.00, după ce vom număra şi vom avea toate procesele-verbale din secţiile de vot, ca să vedem care este scorul real al PSD în judeţul Dolj. Noi aşteptăm un scor cu 6 în faţă, care, oricum, va fi un scor istoric pentru PSD Dolj şi, sperăm noi, chiar să fie peste USL. Mai important decât orice este să putem să avem un scor atât de bun la nivel naţional încât să ne permitem să formăm Guvernul chiar şi într-un parteneriat cu ALDE”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, potrivit News.ro.

Preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a declarat că organizaţia doljeană va obţine cel mai bun scor la nivel naţional.

„Rezultatele sunt mult mai bune decât cele de pe ţară, aşa a fost de fiecare dată, ne luptăm în continuare să fim judeţul cu cel mai mare număr de voturi pentru PSD, cu cel mai mare procent şi, probabil, cu cel mai mare număr de mandate pentru PSD, atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor”, a spus Claudiu Manda.

În judeţul Dolj s-au prezentat la urne, în cele 530 de secţii de votare, 260.439 alegători, reprezentând 45,06% din totalul persoanelor cu drept de vot, 21.995 exprimându-şi opţiunile pe liste suplimentare şi 3.839 făcând cereri pentru urna mobilă.

PSD a obţinut 45,4% din voturi, PNL -21 %, iar USR -9,4 % , potrivit rezultatelor exit-poll-ului IRES prezentat de Digi 24. Au mai trecut pragul electoral, potrivit exit poll-ului, ALDE-6,4% și UDMR-6,8%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri