Alina Gorghiu: Le garantez alegătorilor că Liviu Dragnea nu poate fi o propunere de prim-ministru

Data actualizării: Data publicării:
alina goghiu news.ro

Liderul PNL Alina Gorghiu afirmă într-un interviu pentru News.ro că le garantează alegătorilor că Liviu Dragnea nu va fi propus premier de către preşedintele Klaus Iohannis, întrucât mandatul nu poate merge la „o persoană compromisă, o persoană uzată”.

Întrebată dacă premierul Dacian Cioloş ar trebui să se înscrie într-un partid, după alegeri, în condiţiile în care Guvernul va fi unul politic, preşedintele PNL spune că apartenenţa la un partid „ar fi un gest de asumare a întregului pachet de reformă” şi că „uşa PNL rămâne deschisă”.

Alina Gorghiu afirmă că prioritatea sa este câştigarea alegerilor şi dă asigurări că nu se gândeşte în acest moment la congresul PNL care va avea loc la începutul anului viitor: „Avem de câştigat nişte alegeri, iar acesta este obiectivul cu care mă trezesc dimineaţa, mă culc seara. Dacă mai e vreunul din colegii mei care, în loc să se ocupe de campanie, îşi reglează acum conturile pentru Congres, credeţi-mă că, dacă i-aş afla ideea, l-aş da afară”, a declarat Alina Gorghiu în interviul acordat agenției News.ro.

Alina Gorghiu: Stăm prost cu banii; partidele nu îşi fac campanie cu aer

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu a mai afirmat, în interviul acordat News.ro, că partidul stă „prost” cu banii de campanie, unul dintre motive fiind faptul că Autoritatea Electorală Permanentă nu a returnat încă banii cheltuiţi la alegerile locale, probabil din lipsă de experienţă privind aplicarea noii legislaţii privind finanţarea partidelor.

Ea a apreciat că returnarea către partide a banilor cheltuiţi anterior se face cu dificultate în condiţiile în care cheltuielile partidelor se fac după noi reguli.

„E destul de prost că s-au mişcat lucrurile greu şi probabil că lucrul acesta se întâmplă din pricina legislaţiei noi, lipsa de experienţă în materie de control pe campania electorală, însă este şi o parte bună. A doua oară învăţăm mai repede şi probabil se vor mişca mult mai eficace organismele acestea care evaluează cum s-au cheltuit banii în campanie. Evident că bugetul este unul important pentru că partidele politice nu îşi fac campanie cu aer, îşi fac campanie cu bani. Ce este esenţial, pe această legislaţie şi, în general, într-o campanie electorală, este să îţi faci campanie cu bani legal obţinuţi, ceea ce se şi întâmplă în PNL”, a declarat Gorghiu. 

Preşedintele PNL  a precizat că partidul are o campanie descentralizată în care fiecare filială îşi face singură bugetul de campanie. „Campania este descentralizată, fiecare organizaţie judeţeană îşi stabileşte un buget. La nivel naţional, da, au fost donaţii, sponsorizări făcute şi probabil că vor fi în continuare. Sper să se gândească oamenii şi la noi, pentru că repet, o campanie este costisitoare, nu foarte costisitoare sau nu ca înainte, pentru că legea îţi impune un plafon pe care îl poţi recupera ulterior din partea statului, însă, da, sunt rigori şi de natură financiară”, a mai spus Gorghiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri