Anastase și Boagiu rămân în Parlament. Atanasiu și Pocora nu

Data actualizării: Data publicării:
teodor atanasiu

A doua etapă a distribuirii mandatelor, cea națională, aduce surprize plăcute unor partide și neplăcute altora. De exemplu, un mandat de deputat de Buzău va ajunge, cel mai probabil, la PMP și nu la PNL, astfel că Teodor Atanasiu nu se va mai regăsi în viitorul Legislativ, după două mandate de parlamentar. Biroul Electoral Central nu a anunțat încă rezultatele finale ale alegerilor de duminică.

teodor atanasiu

Fost ministru în Guvernul Tăriceanu și prim-vicepreședinte al PNL, Teodor Atanasiu nu a mai candidat în județul Alba pentru un nou mandat de parlamentar, ci în județul Buzău. Din cauza scorului slab scos de filiala liberală, liderul PNL are toate șansele să nu mai intre în Parlament, mandatul care putea să-i revină lui ajungând, la redistribuire, la PMP. Atanasiu a deținut, până acum, un mandat de deputat (2008-2012) și unul de senator (2012-2016).

Potrivit estimărilor și deputatul Cristina Pocora nu se va mai regăsi în viitorul Legislativ. Aceasta a candidat pentru un nou mandat în Ialomița și se află din 2008 în Parlament.

În schimb, potrivit acelorași estimări făcute după cifrele prezentate până acum de BEC, își vor păstra mandatele de parlamentar Roberta Anastase și Anca Boagiu. Prima a ocupat locul trei pe lista de candidați a PNL Prahova și va intra în posesia celui de-al patrulea mandat de deputat. A doua, fost ministru PDL, a încercat obținerea celui de-al cincilea mandat de parlamentar în Maramureș, carte dovedită câștigătoare.

Noi mandate au câștigat, la redistribuire, și foștii miniștrii Titus Corlățean (PSD) și Varujan Vosganian (ALDE).

Distribuirea celor 464 de mandate se realizează în două etape: la nivelul circumscripției și la nivel național. Mai mult de o treime din mandate au rămas de împărțit în a doua etapă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri