Aţi conduce un viitor guvern? Răspunsul lui Vasile Dîncu

Data actualizării: Data publicării:
dancu

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat la Digi24 că nu ar pleda pentru o soluţie tehnocrată pentru viitor, soluţia fiind una politică, deoarece aşa partidele îşi asumă responsabilitatea. Întrebat dacă ar vrea să conducă un viitor guvern, Dîncu a răspuns că îşi doreşte să se întoarcă la proiectele sale, dar că „niciodată nu ştii”: „Niciodată nu am crezut că îl voi vedea pe Dacian pe afişe de partid în campanie, necandidând el însuşi".

Vasile Dîncu a vorbit despre anul de guvernare tehnocrată şi a apreciat că cei care vor urma la guvernare vor putea evalua ce au găsit pentru a vedea ce pot duce mai departe.

„Continuatorii noştri nu vor avea foarte multe motive de critică la adresa noastră. Totuşi, nu cred că soluţiile sunt guvernele tehnocrate. Aceasta e o soluţie de criză, a fost o criză politică suplinită printr-un guvern de independenţi, care are responsabilitate politică - am fost aduşi de guvern, votaţi de parlament, dar trebuie să recunoaştem că am avut legitimitate, dar restrânsă.

Un guvern tehnocrat e unul fără sprijin parlamentar, nu aş putea să mă plâng personal pentru că am mers în comisia de administraţie publică, iar proiectele mi-au fost aprobate. Am făcut schimb de idei, am lucrat foarte bine cu parlamentul, dar per total, un guvern nu poate face acest lucru”, a declarat Dîncu.

Întrebat dacă ar conduce pe viitor un guvern, vicepremierul a răspuns că nu şi-ar dori neapărat asta.

Nu pot spune despre ce aş vrea să fac, nu îmi doresc să conduc neapărat un guvern, nici sa fac parte dintr-un guvern. În principiu vreau să mă întorc la instrumentele mele, dar niciodată nu ştii. Nu am crezut că o să-l văd pe Dacian pe afişe de partid în această campanie, necandidând el însuşi, şi ca un prieten bun, îi doresc succes!”, a afirmat Dîncu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri