Sari la conținut

Averile liderilor de partid, la vedere

Liderii de partid care vor candida la alegerile parlamentare şi-au făcut publice averile. Printre cei mai înstăriţi e Călin Popescu Tăriceanu, copreşedintele ALDE. La polul opus e Nicuşor Dan, liderul USR.

160817_ilustratie_bani_12_INQUAM_Octav_Ganea

FOTO: INQUAM Octav Ganea

Călin Popescu Tăriceanu are şapte maşini şi o motocicletă. A declarat şi active financiare de peste 400.000 de euro.

În declaraţia de avere şi-a trecut şi 2 terenuri la Snagov, unde are şi o casă de vacanţă de peste 450 metri pătraţi. Are 4 apartamente, 3 dintre ele sunt în Capitală, unul la malul mării, în Năvodari.

Din declaraţia de avere a lui Liviu Dragnea, care candidează pentru un nou mandat de deputat, a dispărut, în urma divorţului, un domeniu de 7000 metri pătraţi în Alexandria. Liderul PSD a rămas însă cu un teren de peste 3.000 de metri pătraţi, un apartament şi spaţii comerciale de peste 1.500 metri pătraţi, care îi aduc, doar din chirii, 60.000 de lei anual.

Alina Gorghiu, şefa PNL, speră să obţină un mandat de senator în Timiş.

Aceasta a declarat un teren extravilan la Mogoşoaia, o casă în Bucureşti, două apartamente, unul în Bucureşti şi unul în Suceava. Împreună cu soţul ei, are un autoturism, ceasuri şi bijuterii estimate la 83.000 euro. Interesant e că Alina Gorghiu a împrumutat PNL cu 45.000 de lei.

Tot la Senat candidează şi fostul preşedinte Traian Băsescu. A declarat că are 2 terenuri extravilane, un apartament si doua automobile. Dar şi bijuterii şi tablouri de 100.000 de euro. Venitul său lunar este de 12.000 de lei din pensie şi indemnizaţie.

Liderul USR, Nicusor Dan deschide lista partidului pentru Senat în Capitală. El a câştigat anul trecut aproape 32.000 de lei de la Institutul de Matematica al Academiei Romane şi de la Asociatia Salvaţi Bucurestiul. Are un teren în Predeal, un automobil vechi de 30 de ani şi un credit de 73.000 de euro.

Kellemen Hunor, liderul UDMR a declarat că deţine 5 terenuri, 3 case, tablouri în valoare de 3.000 de lei şi peste 300.000 de lei în conturi.