C. T. Popescu: Şi domnului Cioloş i se „datorează” rezultatul PNL

Data publicării:
161102_PNL_CN_CIOLOS_gorghiu04_INQUAM_Octav_Ganea

PNL şi-a făcut greşit calculele politice atunci când l-a adoptat pe tehnocratul Dacian Cioloş, crede Cristian Tudor Popescu. Iar premierul a greşit, la rândul lui, atunci când s-a implicat activ în campania electorală şi a renunţat la calitatea sa de independent. Motiv pentru care, în loc să fie o locomotivă electorală a dăunat imaginii PNL, spune jurnalistul. În ceea ce-l priveşte pe preşedintele Klaus Iohannis, acesta este cât se poate de liniştit, la Cotroceni. Acolo unde va fi şi peste doi ani, comentează Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu: „Domnul Cioloş poate să intre în politică cu acte în regulă acum. Să se ducă să devină membru PNL, de pildă, să ia partidul la reconstrucţie, acum, de la 20% ăsta şi din situaţia în care se află. Să se ducă domnul Cioloş acolo, să pună umărul. Dacă doreşte. Sau poate se duce la USR. Dar nu asta este important. Important este dacă domnul Cioloş îşi dă seama de ce a făcut. Acest 21% al PNL i se datorează, dacă se poate spune aşa, şi domnului Cioloş. Dânsul, pe lângă că a venit cu această idee de guvern tehnocrat în spate cu care PNL s-a identificat... În ultima perioadă, în campanie, PNL s-a identificat cu tehnocraţii. Tehnocraţii au fost uşor de demonizat de către PSD, ALDE şi compania. Un guvern subţire, asta a fost problema domnului Cioloş. A făcut greşeli mari de alegere a oamenilor acolo, a fost vulnerabil acest guvern. Ceea ce a şi făcut PSD, a atacat din toate direcţiile, l-au demonizat şi această idee de tehnocraţi s-a lipit şi ea pe PNL şi i-a scăzut mult procentul. Apoi, chiar domnul Cioloş. Dânsul n-a mai reprezentat un tractor electoral aşa cum părea în primă fază, când PNL şi l-a pus în faţă. Tocmani pentru că nu s-a păstrat deoparte. Dacă dânsul s-ar fi păstrat deoparte, dacă nu venea la mitinguri, dacă nu comitea această... Inadmisibil ce a făcut, apuncându-se în ultimul moment... Din funcţia de premier în act, nefiind în niciun partid, să te apuci să spui: votaţi PNL şi USR. Descalificant! Şi asta a contribuit la acest 21%. Nu a făcvut o afacere, aşa cum a crezut, PNL. PNL neavând vreo dragoste şi vreo afinitate cu domnul Cioloş. Sunt destui, şi acum vor ridica glasul, din PNL care au făcut mărunt din buze pentru faptul că nu unul dintre ei ci domnul Cioloş, independent, apolitic, a fost scos în faţă.”

Cristian Tudor Popescu: „Sigur, aşa e natura domnului Iohannis. Ce credeţi, că îşi smulge părul din cap? Domnul Iohannis este la Cotroceni. Va fi şi mâine la Cotroceni. Şi la anul. Şi peste doi ani. Nu-l dă nimeni jos de acolo. Astea, scenariile cu suspendarea lui Iohannis... Nici vorbă de aşa ceva. Dânsul e liniştit acolo. PNL s-a dus pe apa sâmbetei. Şi care e problema? O să vadă dânsul ce face în continuare. Nu e genul care să dispere, domnul Iohannis. O să-şi caute o altă formulă pentru următorul mandat care-l interesează, dar în clipa de faţă nu va face, după părerea mea, niciun efort. Adică să nu aşteptaţi de la dânsul nişte acţiuni kamikadze, eu ştiu, să refuze acum numirea unui premier de la cei care fac majoritatea, să încerce obstrucţii, să meargă până la alegeri anticipate... Nu. Aşa ceva nu va face.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri