Campanie de racolare la PRU: smartphone-uri contra adeziune

Data actualizării: Data publicării:
161028_PRU_DNA_08_INQUAM_Octav_Ganea

În plină campanie electorală, formațiunea lui Bogdan Diaconu a trecut la oferirea de cadouri celor care au semnat sau semnează adeziunea la PRU și celor care-și pun datele la dispoziția partidului.

161028_PRU_DNA_08_INQUAM_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Folosindu-se de conceptul Black Friday și de campaniile organizate de unele magazine pe 18 noiembrie, Partidul România Unită al lui Bogdan Diaconu și Sebastian Ghiță a lansat „Black Friday la PRU”. Concret, începând cu data de 18 noiembrie, „sute de membri ai PRU cu posibilități financiare” ar oferi „gratuit” telefoane inteligente „către alți membri ai PRU care-și trimit datele pe site după ora 0.00”.

Este pentru prima dată când un partid politic are o propunere așa de îndrăzneață suprapunând o acțiune politică celebrului eveniment comercial Black Friday”, se laudă organizatorii campaniei, precizând că „toți membri PRU înscriși cu adeziune sau online pot participa la acest program”.

Pentru a beneficia de mărinimia membrilor înstăriți ai PRU, doritorii trebuie să se înregistreze cu nume, prenume, oraș, județ, telefon și e-mail și să specifice dacă sunt sau nu membri ai formațiunii. Imediat sub formularul de înscriere, li se transmite: „Devino membru PRU” și li se indică link-ul la capătul căruia pot spune că sunt colegi cu Bogdan Diaconu, Sebastian Ghiță și Mirel Palada.

Evident, campania PRU este amplu promovată prin intermediul televiziunii conduse de deputatul Sebastian Ghiță. Mai mult, acesta a și comentat inițiativa: „PRU este o organizație politică aparte, naționalistă, care își propune să apere valorile și tradițiile românilor, dar în același timp vrea să fie o organizație dinamică și ancorată în prezent”.

În Codul Penal, la art. 386 alin. 1 scrie: „Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.

Prin luna septembrie, PRU căuta lideri de filiale. „Partidul România Unită te vrea Președinte de Organizație. Trimite-ne datele tale de contact și te vom suna să-ți explicăm detaliile proiectului PRU”, era mesajul naționaliștilor către doritori.

Deși reprezentanții PRU spun că își doresc să obțină la alegerile parlamentare din 11 decembrie un scor cu două cifre, ultimele sondaje de opinie realizate nu dau formațiunea peste pragul electoral.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri