Ce vor tinerii care merg prima oară la vot în decembrie

Data publicării:
tineri vot

Ce vor tinerii care, în decembrie, vor merge pentru prima dată la vot. Ce îşi doresc? Ce aşteaptă? Ce cred ei?

Cluj-Napoca:

„Dacă se poate pentru o țară mai bună pe viitor, să se elimine corupția. Să fie o economie cât mai stabilă, să avem salarii mai mari și să fim un popor mai unit”

„Având în vedere că sunt studentă cred că sistemul de învățământ, pentru mine asta e primordial. Și altceva nu știu, bănuiesc că sistemul de sănătate și, dacă e să mă gândesc, așa sunt foarte multe lucruri care ar trebui schimbate, dar din păcate nimeni nu ne ia în seamă. (Votul nu ar putea să schimbe ceva în direcția asta?) Votul meu? Ar fi o picătură într-un ocean”.

„În primul rând acum focusul meu în viață este în primul rând învățământul, așa în prezent aș vota mai mult pentru învățământ. Când vine vorba de votat cred că toată lumea dorește corectitudine și egalitate între persoane, adică tuturor să li se ofere aceleași drepturi, aceleași posibilități”.

Craiova:

Alina Fănuică, studentă la Universitatea din Craiova: „În domeniul economiei, să ne ofere mai multe locuri de muncă pentru tinerii studenţi, deoarece ne este foarte greu să ne găsim un loc de muncă în domeniul pe care îl terminăm în facultatea pe care o urmăm. Şi din punct de vedere turistic, avem foarte multe locuri în România care ar trebui valorificate cu adevărat”.

Carla Andrei, studentă la Universitatea din Craiova: „În primul rând mi-aş dori să mă simt în siguranţă când ies pe stradă, să nu mai existe diferenţe între oameni, să fie totul mai curat şi cred că restul vine de la sine.”

Iaşi:

Foarte importante sunt și autostrăzile pentru că în general asta nu avem noi în România: autostrăzi și străzi, infrastructura în general. Voi vota pentru drumuri mai bune, pentru educație și pentru școală în general și pentru îmbunătățirea sistemelor de învățământ”.

„Ar trebui să existe modificarea sistemului de educație, nu toți copiii trebuie să învețe în același fel, până la învățământul liceal noi nu suntem învăţaţi să gândim, suntem obligați să memorăm”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri