Cioloș: Avem nevoie de curaj şi de o nouă generație politică

Data actualizării: Data publicării:
ciolos FB

Premierul Dacian Cioloș afirmă, într-o postare pe pagina sa de socializare, că răul cel mai mare pe care l-a făcut regimul comunist societății românești a fost minciuna promovată la rang de guvernare, iar pentru a pune adevărul în locul minciunii este nevoie de curaj, asumare individuală, dar și de o nouă generație politică.

ciolos FB
FOTO: Facebook Dacian Cioloş

"Istoricul Neagu Djuvara spunea că cel mai mare rău pe care regimul comunist l-a făcut societății românești a fost minciuna, promovată la rang de guvernare și înrădăcinată în toate sistemele vitale. Minciuna care, aș continua eu, a instituit frică, intoleranță, duplicitate", spune Cioloș, în comentariul postat vineri seara pe Facebook.

El subliniază că România trebuie reașezată pe valori cum sunt adevărul, responsabilitatea, încrederea, pro-activitatea, toleranța, umanitatea și solidaritatea.

"Avem nevoie de curaj, de asumare individuală, dar și de o nouă generație politică pentru a pune, la nivel societal, adevărul în locul minciunii, pentru a înțelege că responsabilitatea, încrederea, pro-activitatea, toleranța, umanitatea și solidaritatea aparțin firescului, normalității. Împreună, trebuie să reașezăm România pe aceste valori", subliniază Cioloș.

El mai menționează că în urmă cu două zile a participat la lansarea cărții "Mentalitate deschisă" editată de Institutul Dezvoltării Personale pentru că a simțit nevoia să sublinieze "cât de importantă este o astfel de mentalitate pentru a construi împreună o altfel de Românie".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri