Variantă pentru PNL. Conducere colectivă interimară, în frunte cu Raluca Turcan

Data actualizării: Data publicării:
raluca_turcan_fb

După eşecul de la alegerile parlamentare, liberalii au rămas fără conducere. Alina Gorghiu şi-a dat demisia, din funcţia de preşedinte, astfel că interimatul va fi asigurat, cel mai probabil, de un birou politic naţional. În fruntea lui, va fi Raluca Turcan, şefa PNL Sibiu, filială care a obţinut cel mai bun rezultat, la scrutinul de duminică. Anunţul oficial urmează să fie făcut, mâine.

raluca_turcan_fb

 

Alina Gorghiu: „Recunosc victoria PSD. Pentru mine nu există alt gest decât al depunerii mandatului. E nevoie să se stabilească o nouă conducere a PNL, e nevoie de o conducere legitimă, de un nou start, de un act politic eficient”.

A fost anunţul care i-a băgat în şedinţă pe liderii PNL. După aproape trei ore de discuţii, s-a decis ca interimatul în fruntea partidului să fie asigurat de o conducere colectivă.

Din Biroul Politic Naţional interimar vor face parte toţi liderii de filială care au obţinut un scor peste media naţională. Sunt 22 de persoane. În ceea ce priveşte funcţia de preşedinte interimar va fi ocupată de deputatul Raluca Turcan, şi asta pentru că ea conduce filiala Sibiu care a obţinut cel mai mare număr de voturi dintre toate filiale PNL.

Alina Gorghiu: „Pentru interimat va fi o regulă pe care o s-o respectăm: meritocraţia în partid şi cei care au obţinut rezultate, aceia vor fi propunerile corecte pentru funcţii interimare”.

Soluţia vine după ce Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur şi Mircea Hava au refuzat, pe rând, propunerea de a prelua şefia PNL. De altfel, Ilie Bolojan şi-a dat şi el demisia din funcţia de secretar general al partidului. Exemplul ar trebui să fie urmat şi de liderii de filiale care au obţinut rezultate slabe la alegeri.

Gheorghe Falcă: „Sunt si eu responsabil de acest rezultat. De azi nu mai sunt şef de campanie”.

Noul preşedinte al PNL va fi ales la convenţia pe care partidul o va organiza, cel mai probabil, în februarie anul viitor.


Vom decide cine va asigura interimatul în PNL în şedința BPN de marți. Discuția din această seară a fost una informală cu liderii partidului care au luat scoruri peste media pe țară. Nu s-au luat decizii.

Meritocrația și cei care au luat scoruri bune, aceelea vor fi propunerile pe care le vom face Biroului Politic Național pentru funcțiile devenite interimare. Așa mi se pare firesc și normal să afle și colegii mei. Obiectivul pe care mi l-am propus a fost să susțin oameni care au avut rezultate.

Că vom alege o conducere mai suplă, că vom avea un interimar, că vom conduce cu o Comisie din 6 sau din 10, BPN de mâine le va decide. Voi avea o propunere pentru colegii mei”, a comunicat Alina Gorghiu, la finalul discuţiilor de luni.

PNL Sibiu a câştigat alegerile în judeţ, obţinând 39,52% la Camera Deputaţilor şi 39,87% la Senat, cu mai mult de zece procente faţă de următorul clasat, PSD, care a obţinut 28,20% la Camera Deputaţilor şi 27,69% la Senat, a anunţat Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu şi secretarul general, Ilie Bolojan şi-au anunţat demisiile, luni, ca urmare a rezultatului foarte slab de la alegerile parlamentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri