Nicușor Dan despre Iohannis, Gorghiu, Băsescu și Ponta

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan
Foto: Facebook

Președintele Klaus Iohannis este un factor de stabilitate, dar e încă „puțin activ”, iar Alina Gorghiu încearcă sa facă „un balet între forțe care trag în diferite direcții” în PNL. Cât despre Victor Ponta, ex-premierul ar fi „obsedat de propria imagine”. Toate aceste caracterizări succinte aparțin liderului USR, Nicușor Dan, și au fost făcute într-un interviu acordat Agerpres.

colaj tariceanu, dragnea, gorghiu, basescu si nicusor dan

Președintele Uniunii Salvați România a vorbit atât despre principalii actori politici ai momentului și ai ultimilor ani, cât și despre opțiunea pe care o au românii pe 11 decembrie.

Klaus Iohannis este un politician mai puțin activ decât mi-aș fi dorit, însă a fost un suporter al statului de drept de când a venit și este un factor de stabilitate în România. Dacian Cioloș — un om competent și cu mult bun simț. Dacă vreți să îi dau și o nuanță negativă sau critică, este poate prea împăciuitor. Liviu Dragnea este condamnat penal pentru fraudarea alegerilor. Alina Gorghiu este un politician care încearcă să facă — uneori îi iese, alteori nu îi iese — un balet între forțe care trag în diferite direcții la ea în partid. Traian Băsescu — un politician foarte talentat, dar care de-a lungul timpului s-a răsucit, a spus lucruri contradictorii de așa de multe ori încât cred că popularitatea lui este destul de mică acum. Victor Ponta este un om, în opinia mea, obsedat de propria imagine și care a avut de-a lungul timpului multe luări de poziții iresponsabile și, înainte de toate, un om care și-a furat teza de doctorat”, au fost caracterizările lui Nicușor Dan.

În același interviu acordat Agerpres, liderul USR a mai spus că Ion Iliescu „este responsabil pentru startul eșuat al României din ani '90”, iar pe Călin Popescu Tăriceanu îl consideră „un politician inconsistent și mai ales nociv în luările sale de poziție împotriva statului de drept și a sistemului judiciar din România”.

Cât despre alegerile parlamentare din 11 decembrie, Nicușor Dan a arătat că românii ar avea de ales între „o guvernare transparentă, onestă, europeană” și „o guvernare feudală, a bunului plac”. „Cred că asta este opțiunea pe care o au românii în 11 decembrie și cunoscând toată istoria PSD împotriva statului de drept, împotriva actului de justiție, repetatele ajutoare pe care parlamentarii PSD le-au dat colegilor lor care urmau să fie urmăriți penal sau anchetați sau — de exemplu — desființarea comisiei care urma să studieze plagiatul domnului Ponta”, a declarat liderul USR.

Nicuşor Dan s-a referit și la afirmațiile liderului PSD, Liviu Dragnea, privind fraudarea alegerilor, arătând că „este ironia maximă ca un om care este condamnat penal definitiv pentru fraudarea alegerilor să vorbească el însuși de faptul că alții vor frauda alegerile”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri