D. Cioloş le-a prezentat candidaţilor USR platforma România 100

Data publicării:
dacian ciolosfb

Premierul Dacian Cioloş a prezentat, azi, platforma sa România 100, candidaţilor USR. Şeful Guvernului a ţinut să clarifice că nu e vorba de un program de guvernare, ci de un ghid de la care ar putea porni echipa de guvernare, care va veni la Palatul Victoria, după alegerile din 11 decembrie. Uniunea Salvaţi România şi PNL au anunţat că îl susţin pe Dacian Cioloş pentru un nou mandat de premier. Social democraţii, în schimb, critică implicarea şefului Guvernului, în acţiunile electorale ale partidelor.

Premierul Dacian Cioloş şi-a prezentat platforma România 100 în faţa candidaţilor USR la parlamentare. Şeful Guvernului le-a vorbit acestora despre principiile pe care viitorul Executiv, dar şi partidele politice, ar trebui să le urmeze după alegeri.

Dacian Cioloş: „Ministrul, secretarul de stat trebuie asumaţi politic. Pe administraţie ar trebui să ne punem de acord cu toate partidele. Haideţi să vedem din două variante: sau ne oprim cu politizarea, dar când vorbesc de politizare mă gândesc la o politizare asumată, clară, pe faţă”.

Nicuşor Dan: „Vrem să avem o administraţie transparentă, vrem să avem în România respectarea legii, vrem să avem o administraţie eficientă, vrem ca nimeni să nu fie deasupra legii”.

Social democraţii spun, în schimb, că problema ridicată de premier este pur electorală.

Marian Neacşu, deputat PSD: „În campanie electorală nu cred că este cel mai potrivit moment. Cred că domnul Cioloş ar fi avut cele 11-12 luni de mandat ca să ne invite la o astfel de dezbatere publică şi am fi venit cu multă plăcere”.

Premierul Dacian Cioloş a participat în weekendul trecut şi la mitingul liberalilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri