Sari la conținut

Dragnea: Dacă stai pe trepte și crezi că ești mai înalt, ai o problemă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, referitor la faptul că a stat în public la parada ce Ziua Naţională a României, că nu ştie care politicieni au fost exilaţi şi care nu, el adăugând că dacă ţii neapărat să stai pe nişte trepte înseamnă că ai o problema.

161201_ZIUA_NATIONALA_14_INQUAM_Octav_Ganea

foto - Octav Ganea- Inquam

La remarca jurnaliştilor, care i-au spus că face parte din rândul politicienilor exilaţi de preşedintele Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a spus: "Eu zic să glumim astăzi, a fost prea multă tensiune din partea celorlalţi. De 1 Decembrie românii trebuie să se bucure. Dacă îmi permiteţi o glumă, eu nu ştiu care au fost exilaţi şi care nu. Atunci când ţii neapărat să stai pe nişte trepte având senzaţia că dacă stai undeva mai sus eşti într-adevăr mai înalt, ai o greşeală".

Liderul social-democrat a mai spus că oamenilor le-a fost teamă să aplaude, ca nu cumva să fie acuzaţi că vor sa producă o ambuscadă.

"De data asta, oamenii au fost puţin speriaţi, nu s-a aplaudat. De fiecare dată la defilare oamenii aplaudau şi conta asta. Am vorbit cu câţiva de ce nu au aplaudat şi au spus că le-a fost frică să nu spună cineva că vor să producă tulburări sau vreo ambuscadă", a afirmat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis "La mulţi ani!" de Ziua Naţională a României.

Primarul general Gabriela Firea, liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, alţi reprezentanţi ai celor două formaţiuni, inclusiv din organizaţiile de tineret şi copii îmbrăcaţi în port popular au asistat la parada militară de lângă Arcul de Triumf, însă din zona destinată publicului.

Preşedintele Klaus Iohannis a decis anul acesta să nu invite la parada de 1 Decembrie, şi nici la recepţia oficială găzduită la Palatul Cotroceni, politicieni cu probleme în justiţie, cum ar fi liderul PSD Liviu Dragnea şi liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.