După ce a fost la PNL, Dacian Cioloş merge şi la USR

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan fb-2

Liderul USR Nicuşor Dan a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că premierul Dacian Cioloş va participa săptămâna viitoare la un eveniment al formaţiunii în care se va discuta despre Platforma #România100, lansată de şeful Executivului, şi despre propunerile celor de la USR pentru îmbunătăţirea acesteia.

nicusor dan fb-2

Nicuşor Dan a arătat că, după ce premierul Dacian Cioloş a lansat Platforma #România100, USR i-a transmis acestuia un document cu idei convergente pe care ar dori să le introducă în acest program. „Pot să vă spun că domnia sa a confirmat prezenţa la un eveniment pe care îl vom organiza săptămâna viitoare şi în care vom vorbi de aceste două lucruri, şi de platformă şi de propunerile noastre”, a spus Nicuşor Dan, citat de News.ro.

Liderul USR a reiterat faptul că partidul pe care îl conduce nu va face alianţe pre-electorale şi post-electorale. „Nu vom negocia funcţii în guvern. Asta nu înseamnă că, dacă sunt oameni potriviţi la noi, nu vor merge. Vom discuta pe program şi vom avea un cuvânt de spus în privinţa tuturor miniştrilor”, a adăugat acesta.

De altfel, Nicuşor Dan a mai spus că, în opinia sa, sunt miniştri care nu au avut o performanţă grozavă în actualul cabinet al premierului Cioloş. Despre afirmaţia Alinei Gorghiu, potrivit căreia la Ministerul Justiţiei ar trebui să fie un ministru independent politic, liderul USR a spus că este un lucru cu care este „absolut de acord”.

Miercuri, Dacian Cioloş a participat la Consiliul Naţional al PNL, unde a ţinut şi un discurs. Cu această ocazie, forul de conducere al liberalilor a votat în unanimitate nominalizarea sa ca viitor premier şi însuşirea de către partid a Platformei #România100.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri