Gorghiu anunță ce vor face liderii PNL dacă nu iese Cioloș premier

Data actualizării: Data publicării:
gorghiu

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni că, în cazul în care nu se va realiza o majoritate parlamentară în urma alegerilor cu Dacian Cioloș premier, "răspunderea nu este doar a Alinei Gorghiu, ci va fi a tuturor celor din Biroul Politic Național și a tuturor șefilor de filiale".

gorghiu

''Nimeni din PNL nu fuge de demisie și nu-și pune problema să nu-și asume răspunderea atunci când nu performează. Suntem într-un moment în care, însă, trebuie să discutăm despre rezultate. Performanța în politică se măsoară în voturi și în procente. (...). Dar, pot spune că dacă majoritatea parlamentară care să dea un prim ministru în persoana lui Dacian Cioloș nu se face, răspunderea nu este doar a Alinei Gorghiu, ci va fi a tuturor celor din Biroul Politic Național și a tuturor șefilor de filiale care nu produc rezultatul angajat sau la care s-au angajat'', a afirmat Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

Alina Gorghiu a mai subliniat că membrii PNL trebuie să învețe că performanța se premiază și contra-performanța se sancționează și a afirmat că ''în partidul acesta, de-a lungul vremii, din păcate nu prea s-a sancționat contra-performanța''.

''Partea bună este că eu am convingerea că 11 decembrie echivalează cu o performanță electorală a PNL și că scorul, inclusiv pe Timiș, chiar dacă PSD ne-a bătut la locale (...) sunt absolut convinsă că a fost un accident, că Timișoara, pentru că primarul este foarte apreciat, se va mobiliza la vot și va fi de această dată o prezență mare, că cei din județ se vor mobiliza și vor înțelege că PSD înseamnă la nivel național rugină, trecut, balast, stagnare, motiv pentru care mizez pe un scor bun la Timiș, care să însemne o impulsionare la nivel național și un scor care să arate că nu Liviu Dragnea și echipa sa pot face în continuare legea în România așa cum consideră dânșii de cuviință'', a detaliat Alina Gorghiu.

Ea a mai precizat că în PNL ''conducerea fixează target pentru fiecare județ, inclusiv pentru județul Timiș, pe care nu-l voi face public, îl cunosc eu și conducerea PNL, este o strategie internă de partid, nu facem strategia cu presă''.

În timpul campaniei electorale, Alina Gorghiu anunțase că este dispusă să demisioneze dacă liberalii nu vor reuși să adune în jurul lor majoritatea parlamentară necesară pentru impunerea unui premier.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri