Sari la conținut

Gorghiu, despre cooptarea la guvernare a PMP

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu a afirmat, miercuri, la un post de televiziune, că liberalii ar prefera să rămână în opoziţie decât să invite PMP la guvernare pentru a obţine majoritatea parlamentară după alegerile din 11 decembrie, informează News.ro.

gorghiu

Alina Gorghiu a spus că partidul condus de Traian Băsescu, PMP, nu este luat în calcul de către liberali pentru o eventuală alianţă la guvernare. „Nu vom face nicio alianţă postelectorală cu PMP. Mai degrabă ar rămâne colegii mei în opoziţie decât să facă un pact cu diavolul”, a spus Alina Gorghiu.

De altfel, preşedintele PNL consideră că PMP nu va intra în Parlament, în aceeaşi situaţie urmând să fie şi ALDE. În plus, ea a amintit că majoritatea alianţelor făcute de PMP în consiliile judeţene sunt cu PSD.

Un alt partid cu care Gorghiu a exclus o alianţă la guvernare este PSD.

Alina Gorghiu a imputat partidului lui Traian Băsescu, încă din luna iulie, faptul că a decis să colaboreze cu social-democraţii în administraţia locală. În replică, Băsescu a acuzat-o pe Gorghiu că refuzul liberalilor de a discuta cu PMP a făcut ca PNL să piardă majoritatea în câteva consilii judeţene.

viewscnt