Sari la conținut

Guvernul ar putea acorda zi liberă studenților pentru vot

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi, la Timişoara, că reprezentanţii Guvernului se gândesc ”la toate măsurile” prin care s-ar putea stimula prezenţa la vot şi că a cerut ministerelor ”să analizeze” ce impact ar avea eventualele hotărâri.

ciolos zambitor2

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, care candidează din partea PNL Timiş pe prima poziţie pentru Senat, a propus, în 4 noiembrie, la Timişoara, ca Guvernul să acorde o zi liberă studenţilor în 12 decembrie şi gratuitate pe mijloacele de transport pentru ca aceştia să poată merge să voteze în localităţile de domiciliu.

”Ne gândim la toate măsurile prin care să stimulăm prezenţa la vot, în special a tinerilor, a studenţilor care trebuie să voteze în localităţile de domiciliu. Am cerut deja ministerelor să analizeze, să vadă un impact al unor astfel de măsuri. Analizăm să vedem ce putem face”, a declarat Dacian Cioloş, joi, la Timişoara, într-o conferinţă, după ce a fost întrebat dacă este de acord cu propunerea preşedintelui PNL, Alina Gorghiu, de a declara ziua de 12 demcembrie zi liberă pentru a sprijini în special studenţii să voteze, potrivit news.ro

Întrebat ce părere are despre candidatura Alinei Gorghiu în judeţul Timiş, premierul a spus că acest lucru arată ”importanţa” partidului acolo.

”Am o părere bună, cred că acest lucru arată importanţa pe care partidul acesta o are în zonă”, a spus Dacian Cioloş.