Incidente la vot

Data publicării:
MONICA DAJBOG

O sesizare potrivit căreia un membru al unei comisii de vot din județul Dâmbovița fotografiază alegătorii când ies din secție a fost primită la numărul 112, a anunțat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

MONICA DAJBOG

"La numărul unic de urgență 112 a fost primită o sesizare potrivit căreia membrul unei comisii de vot din județul Dâmbovița fotografiază persoanele care își exercită dreptul la vot în momentul în care acestea ies din secția de votare. În caz se fac cercetări", a informat Dajbog, într-o declarație de presă.

Ea a menționat că în Teleorman a fost sesizat Inspectoratul de Poliție Județean cu privire la faptul că președintele unei secții de votare s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice. Procesul electoral în secție se desfășoară fără probleme, a punctat purtătorul de cuvânt al MAI.

"Polițiștii bucureșteni au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană s-a prezentat la o secție de votare din Capitală și a încercat să voteze fără a avea acest drept. În cauză se efectuează cercetări. Polițiștii din Timiș efectuează cercetări după ce o femeie a încercat să voteze cu o carte de identitate anulată. În urma verificărilor, s-a constatat că deținea asupra ei alte două cărți de identitate: una valabilă și una anulată. În județul Iași, localitatea Voinești, președintele secției de votare a sesizat faptul că o femeie, membru al comisiei de vot, a încercat să voteze și pentru soțul ei care nu era prezent. Biroul Electoral Județean a sesizat IPJ Iași, care a demarat cercetările în cauză. Președintele unei secții de vot din București a sesizat Poliția, după ce a constatat lipsa unui buletin de vot, în momentul desigilării sacilor cu buletine de vot. Cercetările sunt continuate pentru clarificarea situației, fără să fie afectat procesul de vot", a declarat Dajbog.

Ea a menționat că tot în București o persoană a primit două buletine de vot pentru Camera Deputaților și unul pentru Senat. Potrivit lui Dajbog, cetățeanul a introdus în urnă toate cele trei buletine de vot primite, iar în cauză se fac cercetări.

"În județul Hunedoara duminică dimineața au fost înlocuite două ștampile de control după ce una dintre ele a fost aruncată din greșeală în foc, iar cealaltă a fost pierdută. Într-o secție de votare din localitatea buzoiană Poșta Câlnău cele cinci ștampile cu mențiunea 'Votat' au fost aruncate accidental în foc. Procesul electoral a fost reluat după înlocuirea ștampilelor. În județul Prahova, polițiștii au deschis o anchetă, după ce președintele unei secții de votare din Ploiești a sesizat dispariția unei ștampile cu mențiunea 'Votat'. Se fac verificări și cu privire la un cetățean din Sibiu care ar fi votat la o secție din municipiu, cu toate că nu avea domiciliul sau reședința în Sibiu. Un caz similar și în localitatea Apoldu, din același județ, unde o persoană a încercat să voteze, deși nu avea reședința în județul Sibiu", a adăugat Dajbog.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri