Kelemen Hunor: Vom avea un cuvânt important de spus în Parlament

Data actualizării: Data publicării:
kelemen hunor - fb (1)

Preşedintele UDMR apreciază că estimările exit-poll-urilor, care plasează formaţiunea sa în jurul procentului de 6,8%, este o victorie importantă, după un mandat obţinut la limita pragului electoral. Kelemen Hunor spune că importantă pentru acest rezultat a fost alianţa încheiată cu cealaltă formaţiune politică maghiară – PCM. Şi anunţă că UDMR intenţionează să participe la toate reformele care vor fi adoptate în viitorii 4 ani.

 

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: „Trebuie să aşteptăm rezultatele finale, dar aşa cum vedem acum şi din interiorul organizaţiilor noastre, dar şi exit poll-ul arată că avem un rezultat bun, peste 6 la suta. Vom avea o reprezentare puternică, proporţionala şi trebuie să mulţumim alegătorilor noştri, tuturor celor care s-au dus la vot. Eu sunt convins că această prezenţă ne dă nu numai o legitimitate, dar şi o putere de muncă şi putere de convingere, în fiecare zi, în fiecare moment, când vom merge în Parlament şi vom lupta pentru o Românie mai bună, pentru drepturile minorităţii maghiare şi când vorbim de probleme economice, sociale, dar şi problemele oamenilor care au ajuns la periferia societăţii. Astăzi vedem că reprezentarea noastră este şi va fi mai puternică decât în mandatul 2012-2016 şi putem spune cu convingere că am ieşit din acel con de umbră în care, poate nemeritat, am fost în ultimii ani. Noi am avut decizii importante: colaborarea cu PCM. Între UDMR şi PCM există un pact de colaborare şi sunt convins că şi această colaborare a dat un rezultat pozitiv. Ne aşteaptă o muncă importantă de mâine şi sunt convins că reprezentarea noastră politică va avea un cuvânt de spus în toate deciziile care vor fi luate în Parlament. Din punctul nostru de vedere este important să existe un nou început între majoritatea românească şi minoritatea maghiară, dacă vreţi, un nou pact social între majoritate şi minoritate în aşa fel încât niciun maghiar să nu se simtă în minoritate când e vorba de identitate, cand e vorba de limbă, cand e vorba de cultură, deci toate elementele identităţii naţionale, identităţii etnice să fie în siguranţă. În acelaşi timp vrem să contribuim la reformele care vor fi adoptate şi, bineînţeles, dacă se poate, atunci noi vom spune un cuvânt important în Parlament, aşa cum am încercat şi în anii trecuţi.”

La alegerile parlamentare din 2008, UDMR a obţinut 6,4% din voturi. Patru ani mai târziu, o parte din voturile alegătorilor maghiari au mers şi către nou apărutul Partidul Civic Maghiar, iar UDMR a fost la limita pragului electoral. A obţinut doar 5,2% din voturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri