Locurile unde votează militarii din teatrele de operații

Data publicării:
militari romani afganistan fb

Cea mai mare parte dintre cei 780 de militari aflați în străinătate vor avea posibilitatea să voteze, duminică, în secțiile amenajate de autoritățile române în statele în care aceștia se află în misiune, majoritatea dintre ei acționând în teatrul de operații din Afganistan, scrie Agerpres.

militari romani afganistan fb

Potrivit site-ului Ministerului Apărării Naționale, în Afganistan sunt 631 de militari români. Pentru ei, conform datelor Ministerului Afacerilor Externe, au fost amenajate trei secții de votare - două la Kabul, dintre care una la ambasadă, și una la baza din Kandahar, în timp ce pentru cei 56 de militari aflați în Kosovo există o secție de votare la Pristina, amenajată la Biroul de Legătură al României.

Țara noastră mai are 38 de militari în Bosnia-Herțegovina. Aceștia își vor putea exercita dreptul de vot la secția organizată la Ambasada din Sarajevo.

Alți 55 participă în misiuni internaționale în diverse colțuri ale lumii. Cei mai mulți dintre ei - 34 - sunt observatori și monitori.

687 de militari din numărul total al celor care participă la misiuni internaționale o fac în cadrul unor operațiuni NATO, în timp ce 45 iau parte la misiuni de observare și monitorizare iar 38 acționează sub egida ONU.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri