Mama primarului Cherecheş, pe listele PNL

Data actualizării: Data publicării:
dr-viorica-chereches spitalul boli inf si psihi baia mae

Liberalii o trimit în cursa pentru alegerile parlamentare pe mama lui Cătălin Cherecheş, primarul suspendat din Baia Mare. Viorica Cherecheş deschide listele PNL Maramureş. Decizia a fost validată în şedinţa conducerii partidului.

dr-viorica-chereches spitalul boli inf si psihi baia mae

Consider că suntem în secolul 21 și nu în perioada nazistă, când toată familia era deportată sau dusă în lagăr pentru că a greșit cineva din familie. D-na Cherecheș e o personalitate în județ, manager de spital, cel mai performant spital din România. E recunoscută de cetățenii cărora le-a făcut bine”, a spus Mircea Dolha, președintele PNL Baia Mare.

O poziție asemănătoare a avut și președintele PNL Alina Gorghiu: Nu poți judeca oamenii după faptele copiilor lor „majori și vaccinați”, a spus ea.

Oameni buni, în PNL judeci omul. Nu familia, nu vecinii, nu prietenii de pe scară. La Maramureș această doamnă e considerată unul din cei mai serioși cetățeni ai județului. Ne-a explicat președintele filialei, Mircea Dolha, că e un manager cunoscut, un om apreciat în comunitatea medicală. Da, fiul are probleme. E o persoană care își asumă faptele pe care le face domnia sa, dar credeți-mă că nu poți să răspunzi pentru faptele copiilor tăi majori și vaccinați. Nu mi se pare corect cum se pune problema și am fost de acord să ne asumăm această candidatură, luând în calcul CV-ul și reputația la nivelul județului. Nu avem nicio problemă de asumare a acestei candidaturi”, a spus Alina Gorghiu.

Catalin Cherecheș a fost arestat pe 27 aprilie, sub acuzația de luare de mită. A fost prins în flagrant delict de procurorii anticorupţie în timp ce primea 30.000 de lei de la şeful clubului local de fotbal. Cherecheş susţine însă că a fost vorba despre un împrumut care i-a fost returnat.

În timp ce era în arest preventiv, el a fost reales în funcția de primar la scrutinul din iunie, cu peste 70% din voturile exprimate. A primit permisiune să iasă din arest pentru a depune jurământul pentru un nou mandat. La scurt timp, a fost suspendat din funcție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri