Nicușor Dan îi cere lui Dragnea garanții că nu schimbă Codul Penal, ANI, DNA

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan usr_fb
Foto: Facebook

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan i-a cerut, marţi, preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să dea asigurări publice că în noul mandat al Parlamentului partidul pe care îl conduce nu va iniţia modificări ale Codului Penal, nu va da legi de modificare a statutului DNA şi că nu va iniţia o lege de modificare a funcţionării Agenţiei Naţionale de Integritate.

nicusor dan usr_fb

 

Preşedintele USR a afirmat, într-o conferinţă de presă, că ”PSD şi Liviu Dragnea sunt cele mai mari ameninţări la adresa statului de drept din România, iar PSD este un partid care patronează corupţia”. 

”Temerile noastre cele mai mari se confirmă, am văzut o declaraţie a partidului domnuluji Sebastisn Ghiţă care spune explicit că se pronunţă pentru o lege a amnistiei penale. Credem că o astfel de lege ar fi cea mai grea lovitură care se poate da statului de drept din România”, a spus Dan. 

El a afirmat că Uniunea Salvaţi România a realizat un bilanţ al activităţii parlamentare a actualului Legislativ şi concluzia la care a  ajuns este că PSD şi PNL, împreună,  însumează 113 ani de puşcărie iar prin faptele lor de corupţie, iar bugetul stat are un prejudiciu mai mare de un miliard de lei. 

”În mandatul parlamentar actual am avut 16 încercări de modificare fie a Codului Penal, fie a legilor conexe, cu scopul de a scăpa de justiţie pe oamenii corupţi”, a subliniat Nicuşor Dan, el adăugând că 10 astfel de încercări au fost iniţiate de parlamentari PSD. 

Potrivit lui Dan, aceşti parlamentari se află pe listele de candidaţi şi a dat ca exemple pe Şerban Nicolae (PSD), Eugen Nicolicea (PSD), Călin Popescu Tăriceanu ALDE, Cristiana Anghel (ALDE), Ovidiu Donţu (PSD), Ciprian Rogojan (ALDE).  

”Avem trei cereri publice pentru Liviu Dragnea să declare public că în următorul mandat PSD nu va iniţia modificări ale Codului Penal, să declare public că în următorul mandat al Parlamentului PSD nu va iniţia legi de modificare a statutului DNA şi că nu va iniţia o lege de modificare sa funcţionării ANI”, a subliniat liderul USR, precizând că este nevoie ca Liviu Dragnea să dea o garanţie electoratului care va vota pe 11 decembrie că PSD nu va iniţia aceste legi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri