Nicușor Dan: Vom fi intransigenți la orice act de corupție

Data publicării:
161026_USR_GHINEA_NICUSOR_003_INQUAM_Octav_Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Liderul Uniunii Salvați România a anunțat că cei 43 de parlamentari pe care formațiunea îi va avea în Legislativ vor colabora cu viitorul Guvern, „pe chestiuni pozitive”, dar vor face și opoziție „în favoarea cetățenilor”. Cât despre relația cu Dacian Cioloș post-parlamentare, Nicușor Dan a precizat că acesta „are ușa deschisă la USR”. Reprezentanții Uniunii i-au adresat o invitație și președintelui Iohannis.

161026_USR_GHINEA_NICUSOR_003_INQUAM_Octav_Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

În prima conferință de presă de după numărarea voturilor înregistrate la alegerile de duminică, Nicușor Dan și Cristian Ghinea au vorbit despre rezultatele USR și despre planurile formațiunii. „În urma rezultatelor confirmate de cifrele oficiale, în primul rând respectăm votul pe care românii l-au dat. Românii au votat pentru un trai mai bun, pentru salarii mai mari, pentru taxe mai mici. Au considerat că partidele pe care le-au votat vor fi capabile să realizeze aceste așteptări”, a declarat liderul USR, Nicușor Dan.

Potrivit acestuia, formațiunea va avea 43 de senatori și deputați în viitorul Parlament și, punctual, va colabora cu PSD și aliații acestuia. „Noi, pe chestiuni pozitive, care să îmbunătățească viața românilor, vom colabora cu viitorul Guvern, cu viitoarea majoritate. Dacă, însă, cum din păcate se întâmplă deja la București, acest vot va fi folosit pentru o domnie a bunului plac, pentru abuzuri ale autorităților publice, pentru un atac asupra statului de drept - așa cum, de exemplu, legea amnistiei penale și fiscale a fost vehiculată în campania electorală - USR se va opune vehement, prin toate mijloacele pe care le are. Avem acum mai multă putere și mai multe resurse pentru a o face. Vom face opoziție, vom face opoziție în favoarea cetățenilor, vom fi intransigenți la orice act de corupție, de abuz”, a precizat Nicușor Dan.

Liderul USR a mai apreciat „performanța deosebită” pe care a realizat-o duminică formațiunea nou creată și a mulțumit „oamenilor care au dat bani fără să ceară nimic în schimb”, celor care au strâns semnături și au făcut campanie electorală în stradă.

Cât despre relația USR cu Dacian Cioloș, acum că nu mai este de actualitate susținerea pentru un nou mandat de premier, liderul USR a precizat că „domnia sa are ușa deschisă la USR, dacă se va decide să facă pasul”. Întrebat dacă actualul premier va intra ca simplu membru în USR, în eventualitatea în care se decide să se alăture formațiunii, Nicușor Dan a explicat: „Alegerea diferitelor funcții de conducere se face la congres. Dacă domnia sa intră în USR, bineînțeles va fi o persoană foarte importantă”.

Chestionat și cu privire la posibilitatea ca Liviu Dragnea să fie desemnat premier, liderul USR a spus: „Un prim-ministru condamnat penal ar duce la o izolare de către partenerii noștri occidentali”.

La rândul său, Cristian Ghinea a declarat: „Îl invităm pe domnul Iohannis să-și mențină promisiunea de a nu nominaliza un candidat penal”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri