Sari la conținut

Ordinea partidelor pe buletinele de vot, la parlamentare

Candidații liberali se vor afla pe prima poziție pe buletinul de vot pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, conform ordinii stabilite, luni, prin tragere la sorți de către Biroul Electoral al Municipiului București (BEM), scrie Agerpres.

buletine de vot

Formațiunile parlamentare ocupă primele poziții pe buletinul de vot, începând cu Partidul Național Liberal (PNL), apoi Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) pe poziția a treia și Partidul Social Democrat (PSD) pe poziția a patra, conform procesului verbal încheiat cu ocazia tragerii la sorți a ordinii în care se tipăresc numele candidaților pe buletinul de vot pentru Circumscripția electorală nr. 42 a Municipiului București.

Potrivit documentului publicat pe site-ul Prefecturii București, s-a procedat la tragerea la sorți a ordinii pentru înscrierea pe buletinele de vot a listelor depuse de către partidele politice parlamentare, alianțele politice sau electorale ce cuprind cel puțin un partid politic parlamentar și organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale cu grup parlamentar propriu în ambele Camere ale Parlamentului.

Următoarele pe buletinul de vot sunt partidele politice neparlamentare și alianțele politice ori electorale dintre acestea, în ordinea stabilită prin tragere la sorți: Partidul Ecologist Român (PER), Partidul România Mare (PRM), Partidul Socialist Român (PSR), Uniunea Salvați România (USR), Alianța Noastră România (ANR), Partidul Mișcarea Populară (PMP), Partidul România Unită (PRU).

Pe buletinul de vot urmează în ordinea în care au fost trase la sorți organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale: Uniunea Croaților din România, Forumul Democrat al Germanilor din România, Uniunea Polonezilor din România, Uniunea Democrată Turcă din România, Federația Comunităților Evreiești din România, Uniunea Democrată a Slovacilor și Cehilor din România, Uniunea Elenă din România, Asociația Macedonenilor din România, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Uniunea Sârbilor din România, Uniunea Culturală a Rutenilor din România, Asociația Liga Albanezilor din România, Asociația Italienilor din România - RO.AS.IT, Uniunea Armenilor din România, Asociația Partida Romilor "PRO-EUROPA", Uniunea Bulgară din Banat - România.

Următorii sunt candidații independenți care, conform legislației în vigoare, se înscriu pe buletinul de vot în ordinea înregistrării candidaturilor, și anume: George-Alexandru Manciu, Ion-Gabriel Lință, Elena Udrea, Teodor Paleologu, Vișinel-Costel Bălan, Remus Cernea.

În total, pe buletinul de vot se vor afla 33 de poziții la care figurează listele de candidați și candidații independenți.

ORDINEA CANDIDAȚILOR PE BULETINUL DE VOT, STABILITĂ ÎN URMA TRAGERILOR LA SORȚI

Partide parlamentare:

Partidul Național Liberal (PNL)
Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE)
Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR)
Partidul Social Democrat (PSD)

Partide politice neparlamentare și alianțele politice:

Partidul Ecologist Român (PER)
Partidul România Mare (PRM)
Partidul Socialist Român (PSR)
Uniunea Salvați România (USR)
Alianța Noastră România (ANR)
Partidul Mișcarea Populară (PMP)
Partidul România Unită (PRU)

Organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale:

Uniunea Croaților din România
Forumul Democrat al Germanilor din România
Uniunea Polonezilor din România
Uniunea Democrată Turcă din România
Federația Comunităților Evreiești din România
Uniunea Democrată a Slovacilor și Cehilor din România
Uniunea Elenă din România
Asociația Macedonenilor din România
Comunitatea Rușilor Lipoveni din România
Uniunea Sârbilor din România
Uniunea Culturală a Rutenilor din România
Asociația Liga Albanezilor din România
Asociația Italienilor din România - RO.AS.IT
Uniunea Armenilor din România
Asociația Partida Romilor „PRO-EUROPA”
Uniunea Bulgară din Banat - România.

Candidații independenți:

George-Alexandru Manciu
Ion-Gabriel Lință
Elena Udrea
Teodor Paleologu
Vișinel-Costel Bălan
Remus Cernea