PNL, în ședință pentru a decide dacă Alina Gorghiu rămâne președinte

Data publicării:
alina gorghiu -Mediafax Foto-Andrei Alex Moise

Liderii de organizaţii PNL care au obţinut rezultate peste media naţională a partidului la alegerile parlamentare au fost convocaţi la o şedinţă luni seara, la ora 18.00, la sediul central al formaţiunii, ideea demisiei din funcţie a Alinei Gorghiu nefiind abandonată, au declarat surse din conducerea liberalilor.

alina gorghiu -Mediafax Foto-Andrei Alex Moise

Potrivit unor surse din conducerea PNL, citate de news.ro, cei 20 de lideri de organizaţii judeţene care au obţinut rezultate peste media naţională a partidului au fost chemaţi la sediul central din Bucureşti luni, la ora 18.00.

Motivul şedinţei este găsirea unei soluţii de compromis până la congresul de anul viitor al PNL, când va fi aleasă noua garnitură de lideri ai formaţiunii.

Astfel, vor veni în Capitală pentru a lua o decizie referitor la conducerea de moment a PNL liderii din Arad, Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Hunedoara, Ilfov, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Vaslui, Vrancea şi Diaspora.

Între timp, încă de dimineaţă, mai mulţi lideri centrali ai PNL au venit la sediul partidului. Printre aceştia, Alina Gorghiu, Adriana Săftoiu, Cristian Buşoi, dar şi Vasile Blaga. În discuţiile avute luni dimineaţa, demisia Alinei Gorghiu din fruntea partidului a fost repusă pe tapet, după ce azi-noapte liderii de organizaţii judeţene i-au recomandat acesteia să rămână în funcţie până la congres.

Variantele discutate de PNL în acest moment este cine va asigura conducerea partidului până la congres în eventualitatea retragerii Alinei Gorghiu. Potrivit unor surse din PNL, lidership-ul partidului ar putea fi asigurat de unii dintre vicepreşedinţi, dacă şi secretarul general al formaţiunii, Ilie Bolojan, se va retrage odată cu Alina Gorghiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri