PSD înlocuiește un candidat cu soția, ca să aibă și o femeie pe listă

Data publicării:
ion mocioalca, psd caras

Listele cu candidaţii PSD Caraş-Severin pentru alegerile parlamentare au fost depuse cu o zi mai târziu decât era stabilit, respectiv joi, pentru că pe lista pentru Senat nu se afla nicio femeie, aşa cum ar fi trebuit. În aceste condiţii, unul dintre candidaţii de la Senat a fost înlocuit cu soţia sa.

ion mocioalca, psd caras

Preşedintele PSD Caraş-Severin, deputatul Ion Mocioalcă, a declarat, joi după-amiază, pentru News.ro că listele cu candidaţii pentru alegerile parlamentare au fost modificate ”în ultimul moment”.

Social-democraţii din Caraş-Severin au vrut să depună, miercuri, listele cu candidaţi la Biroul Electoral Judeţean, însă nu putut pentru că nu erau respectate criteriile de reprezentativitate pentru femei la lista pentru Senat. În aceste condiţii, unul dintre candidaţii la Senat a fost înlocuit cu soţia sa.

”Nu a fost niciun fel de problemă, am depus listele azi că ieri nu le-am avut în ordine. Ieri aveam patru candidaţi bărbaţi la Senat, iar unul l-am înlocuit cu soţia”, a spus Mocioalcă

Pe lista pentru Senat se află, în ordine, Ionuţ Chisăliţă (un bărbat cu dizabilităţi aflat în scaunul cu rotile), deputatul Ioan Benga, antreprenorul Luisiana Stoicu şi senatorul Aurel Duruţ.

La Camera Deputaţilor, lista este deschisă de deputatul Ioan Mocioalcă, urmat de directorul Apelor Române Caraş-Severin, Ioan Spânu, şefa de cabinet a liderului Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Luminiţa Jivan, medicul Valentin Bojneac, deputatul Valentin Blănariu, primarul oraşului Oraviţa, Dumitru Ursu, şi preşedintele CJ Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

Social-democraţii din Caraş-Severin îşi propun ca la alegerile parlamentare să obţină trei mandate de deputaţi şi unul de senator.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri