Rezultate parțiale. Ce au făcut candidații independenți

Data actualizării: Data publicării:
160916_udrea_dna_ph_026_INQUAM_Octav_Ganea

Nici unul din cei 44 de candidați care și-au încercat norocul pe cont propriu la alegerile parlamentare de duminică nu a obținut, potrivit rezultatelor parțiale comunicate până acum de BEC, suficiente voturi pentru a-și adjudeca un mandat de deputat sau de senator.

160916_udrea_dna_ph_026_INQUAM_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Biroul Electoral Central a centralizat 99% din voturile exprimate duminică de români. Potrivit acestor date, cele mai multe voturi - 8.278 - le-a obținut Theodor Paleologu, fost ambasador și ministru al Culturii, candidat la Camera Deputaților, în București. Insuficient însă pentru a obține mandatul.

Fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea a adunat, la rândul său, pe datele furnizate până acum de BEC, doar 3.154 de voturi. Aceasta a candidat, de asemenea, pentru un mandat de deputat de București.

La intrarea la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a venit pentru un nou termen în procesul „Gala Bute”, fostul lider PDL a declarat că scorul obținut a fost afectat, probabil, și de „problemele” pe care le-a avut și încă le are. „Eu, din punctul de vedere al campaniei, cred că am dat toate mesajele, cât s-a putut ca şi candidat independent. Probabil că mulţi nu au vrut să îşi rişte votul între PMP şi Elena Udrea şi au votat PMP, ceee ce e foarte bine”, a declarat Udrea.

Ceva mai multe voturi decât Elena Udrea, dar tot insuficiente, a strâns deputatul Remus Cernea, candidat tot în București: 4.260 de voturi. În urma rezultatului, acesta și-a anunțat, pe Facebook, intenția de a ieși din politică: „Drumul meu în politica din România se oprește, cel puțin pentru moment, aici. Voi continua să îmi susțin valorile și cauzele, dar într-un alt context. Dacă mi se va cere să revin în politică, dacă va exista o susținere din partea cetățenilor pentru acest lucru și dacă voi simți că, la un moment dat, va exista o cale pentru a-mi servi în continuare țara ca om politic, o voi face cu aceeași determinare și dedicație”.

Rezultatele parțiale ale altor candidați independenți.

Camera Deputaților:

- Sebastian Ioan Burduja - 6.409 voturi

- Ion Călinoiu - 3.447 voturi

- Romeo Rădulescu - 2.632 voturi

- Lia Ardelean - 1.664 voturi

- Vișinel-Costel Bălan - 1.755 voturi

- Sergiu-Sorin Chelmu - 1.259 voturi

Senat:

- Ion Ciocea - 8.673 voturi

- Andrei Carabelea - 6.788 voturi

- Ioan Corneliu Moth - 3.341 voturi

- Dănuț Traian Oșvath - 1.365 voturi

- Aurel Niculae - 1.203 voturi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri