Săftoiu: Majorările propuse de PSD nu sunt pentru toți profesorii și toți medicii

Data publicării:
adriana saftoiu fb

Purtătorul de cuvânt al PNL, Adriana Săftoiu, a declarat, marţi, despre apelul liderului PSD Liviu Dragnea către liberali să îşi retragă sesizarea făcută la CCR în privinţa proiectului privind măririle salariale, că acesta nu poate să facă recomandări decât propriului partid, nicidecum PNL, ea menţionând că legea adoptată de Parlament intră în conflict cu legea responsabilităţii fiscal-bugetare.

adriana saftoiu fb

”Eu cred că domnul Dragnea nu poate să facă recomandări decât propriului partid şi nicidecum PNL”, a spus Adriana Săftoiu. 

Ea a precizat că liberalii au obligaţia să conteste o lege care, din punctul lor de vedere, este clar neconstituţională, pentru că intră în conflict cu legea responsabilităţii fiscal-bugetare. 

”Pe de altă parte, trebuie să mai spunem un lucru important. Legea pe care o propune PSD în acest moment nu face decât să creeze disciminări taman în interiorul profesorilor şi medicilor, pentru că aceste măriri pe care le propune PSD în campania electorală nu sunt majorări de care vor beneficia toţi medicii şi toţi profesorii”, a mai arătat Săftoiu. 

Purtătorul de cuvânt al PNL a afirmat că liberalii susţin majorarea salariilor bugetarilor într-un mod onest şi sustenabil, şi nu în campanie electorală. 

”Să ajungi să faci acest lucru pentru că nu poţi să spui că doar unii profesori sau unii medici merită să aibă salariile mărite. Toţi bugetarii merită să aibă salariile majorate, dar în baza unei legi, şi legea care va putea să facă acest lucru este legea salarizării unice”, a mai explicat Adriana Săftoiu. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le cere liberalilor să retragă sesizarea făcută la CCR la Legea de adoptare a OUG 20/2016 care prevede majorări salariale pentru cei din Învăţământ şi Sănătate în medie cu 15%.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri