Scandal la Gorj, din cauza listelor. Dragnea: PSD nu poate funcţiona după şantaj

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea fb

Sunt nemulţumiri în PSD, filiala Gorj, din cauza listelor pentru Parlament. Şeful Consiliului Judeţean Gorj a fost eliminat din motive de integritate, dar liderii din teritoriu îl vor înapoi printre candidaţi. Aceştia cer răspicat acelaşi tratament de care a avut parte şi Victor Ponta. Mai mulţi primari nemulţumiţi au purtat discuţii cu secretarul general al PSD, Marian Neacşu, la sediul central al partidului, acesta precizând că contestatarii ar putea fi sancţionaţi. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că listele au fost depuse.

liviu dragnea fb

”Candidează cine trebuie acolo (n.r. - la Gorj). Ca informaţie, de la 11.30 listele erau depuse.. (...) Au venit opt primari aici care au zis că vor să strângă semnături pentru un coleg de-al nostru. Li s-a urat succes. PSD nu poate funcţiona după şantajul altora care cred că sunt mai mari, cu atât mai puţin după şantajul unor colegi din partid după ce o decizie a fost adoptată în mod statutar”, a spus Dragnea.

În jurul prânzului, opt primari care au fost nemulţumiţi de listele pentru alegerile parlamentare din Gorj au venit la Bucureşti, unde au avut o discuţie cu secretarul general al partidului, Marian Neacşu.

”Am primit o delegaţie de opt primari de comune de la Gorj. Am avut o discuţie lungă, corectă, civilizată. Le-am explicat că în momentul acesta lista cu candidaţi nu se mai poate face nimic că ele au fost aprobate în forul statutar al partidului, adică în Comitetul Executiv Naţional. Nimeni, nici preşedintele partidului nu pot să schime hotărârea CExN”, a spus Neacşu, la finalul întâlnirii.

Cei opt primari, nemulţumiţi că Ion Călinoiu care deschidea lista PSD Gorj la Senat a fost înlocuit de Florin Cârciumaru la Comitetul Executiv Naţional al PSD de marţi, au transmis că îl vor susţine pe Ion Călinoiu independent, în cazul în care lista nu va fi modificată.

”Îmi exprim speranţa că domnul Călinoiu va rămâne membru al PSD şi va conduce campania PSD, aşa cum e convenit. Şi domnii primari vor participa în campanie şi vor susţine candidaţii PSD. (...) Eveident că riscă sancţiui”, a mai spus Neacşu.

Mai mulţi primari şi preşedinţi de organizaţii teritoriale ale PSD Gorj au înainitat joi o contestaţie preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare din Gorj.

”Se cere a se renunţa la lista stabilită de centru pentru că nu s-a ţinut cont de votul secret şi democratic al Comitetului Executiv Judeţean. În caz contrar, există riscul ca organizaţia judeţeană a PSD Gorj să nu depună candidaturile la BEJ Gorj şi, sigur, organizaţia să se dezbine", se menţionează într-un comunicat de presă al acestora.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a anunţat, marţi, că membrii CEx au aprobat, cu unele modificări, listele cu candidaţi propuse de către organizaţiile judeţene, cele mai notabile modificări fiind scoaterea de pe liste a lui Ion Călinoiu, fost preşedinte al CJ Gorj, şi a lui Ioan Cindrea, fost preşedinte al CJ Sibiu, din cauza condamnărilor penale.
”Au fost şi situaţii în câteva judeţe în care listele au suferit modificări. Am avut din păcate în timp real o astfel de situaţie cu listele de la Gorj. Domnul Călinoiu azi a avut o problemă. Pe locul unul la Senat, în locul lui, este Florin Cârciumaru”, a spus Liviu Dragnea, referindu-se la decizia de condamnare, în primă instanţă, a lui Ion Călinoiu, la 1 an de închisoare cu suspendare pentru fals în declaraţii, care a fost dată chiar în timpul şedinţei CEx.

PSD Gorj a depus joi lista aprobată de CExN la Biroul Electoral Judeţean. Lista pentru Senat este deschisă de Florin Cârciumaru, primarul municiupiului Târgu Jiu, iar cea de la Camera Deputaţilor de fostul premier Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri