Scriitorul Dan Lungu candidează pe listele USR la alegeri

Data actualizării: Data publicării:
dan lungu
Foto: Facebook

Scriitorul ieşean Dan Lungu va candida la alegerile parlamentare pe listele USR pentru Senat. El a precizat că a acceptat propunerea în mai puţin de 24 de ore şi că a fost surprins că i s-a făcut o astfel de propunere, în condiţiile în care „pentru a ajunge într-o astfel de poziţie se prestează multă muncă în folosul partidului”, relatează News.ro.

dan lungu
Foto: Facebook

„Când a venit propunerea, am fost luat prin surprindere, fiindcă ştiu că pentru a accede la asemenea poziţii, de regulă, se prestează multă muncă în folosul partidului. Eu m-am trezit cu o echipă de oameni faini, care mi-au spus: ne place ce faci şi ce se vede în urma ta, hai cu noi. Cu unii dintre ei mai lucrasem în alte proiecte culturale şi-i cunoşteam, profesionişti şi serioşi, dar pe alţii îi vedeam prima dată. Mi-a luat mai puţin de 24 de ore să mă hotărăsc”, a spus scriitorul ieşean Dan Lungu.

Scriitorul a precizat că atunci când a luat decizia s-a gândit la câtă „birocraţie şi obtuzitate” a întâmpinat în organizarea FILIT şi la câte „legi anapoda” a întâlnit în munca sa de management cultural.

„Cred că lumea culturală poate funcţiona mai bine şi banii pot fi cheltuiţi mai cu folos, iar din Parlament chiar poţi influenţa în acest sens. Cunosc lumea culturală din toate perspectivele importante: ca scriitor, ca manager al unei instituţii de cultură, ca organizator de evenimente, ca participant la evenimente naţionale şi internaţionale, ca evaluator de proiecte şi nu în ultimul rând ca sociolog care s-a ocupat sistematic de cercetări în domeniul culturii. Sunt multe de făcut în modul de finanţare a proiectelor culturale la nivel local, în managementul instituţiilor publice de cultură, în relaţiile acestora cu sectorul independent sau în utilizarea culturii ca instrument de dezvoltare locală şi regională”, a precizat Dan Lungu.

El a mai spus că a fost impresionat de „maniera profesionistă şi relaxată” a celor de la USR de a face lucrurile şi că este un moment prielnic schimbărilor la nivel naţional.

„Dacă aş fi spus acum nu, mi-aş fi refuzat, în ochii mei, dreptul de a mai critica ceva vreodată”, a precizat Dan Lungu.

Dan Lungu ocupă postul de director al Muzeului Literaturii Române din Iaşi şi este şi managerul Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere.

El va ocupa primul loc la Senat pe listele USR Iaşi, în timp ce lista de la Camera Deputaţilor va fi deschisă de Cosette Chichirău, o ieşeancă absolventă de MBA, cu doctorat în finanţe, ambele obţinute în Statele Unite ale Americii. Pe locul doi la deputaţi se află Mihai Lupu, de profesie avocat, fiul fostului deputat PNŢCD Vasile Lupu.

USR are ca obiectiv la Iaşi obţinerea unui mandat de senator şi două de deputat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri