Theodor Paleologu: Am câștigat concursul de înălțime între pitici

Data actualizării: Data publicării:
theodor paleologu

Theodor Paleologu, candidatul independent care a obținut cele mai multe voturi la alegeri parlamentare, a reacționat după ce nu a reușit să adune numărul necesar de voturi pentru a intra în Parlament.

theodor paleologu

Apreciez delicatețea celor care mă felicită pentru faptul că sînt independentul cu cele mai multe voturi din țară, dar nu pot să nu-mi amintesc de bancul cu piticul sovietic, care era, bineînțeles, cel mai înalt pitic din lume. Așa și eu: am cîștigat detașat concursul de înălțime între pitici”, a scris Theodor Paleologu, pe Facebook.

El le-a mai mulțumit celor 8.278 de bucureșteni care l-au votat, dar și voluntarilor.

Voi continua să fiu o voce a liberalismului clasic și conservatorismului moderat în spațiul public românesc. Casa Paleologu își va continua într-un ritm încă și mai susținut activitatea de educație alternativă și de necesară limpezire a ideilor. Desigur, rezultatul este decepționant, dar și în 2000 a fost la fel: victorie zdrobitoare a stîngii. Vom supraviețui și de data asta”, a afirmat el.

Numărul de voturi necesar independenților pentru a prinde mandatul de parlamentar depindea de mai mulți factori: circumscripția în care aceștia candidează, dacă au optat pentru Camera Deputaților sau pentru Senat și, nu în ultimul rând, numărul celor ce se vor prezenta la urne.

Astfel, în condițiile actuale cine s-a înscris în cursa pentru Camera Deputaților avea nevoie de măcar 24.000 voturi, iar pentru Senat de măcar 53.000 de voturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri