Sari la conținut

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Cum va arăta buletinul de vot?

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 Pe prima pagină a buletinului sunt opt candidaţi, iar pe a doua se vor regăsi ceilalţi şase prezidenţiabili. Ordinea candidaţilor a fost decisă anterior prin tragere la sorţi.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 Monitorul Oficial va tipări cele peste 20 de milioane de buletine necesare pentru alegerile din doi noiembrie.

Vezi AICI cum va arăta BULETINUL DE VOT !

Turul întâi al alegerilor prezidenţiale va avea loc pe 2 noiembrie iar pe buletinele de vot vor fi 14 candidaţi.

Biroul Electoral Central a stabilit si ordinea din buletine.

Primul candidat este Hunor Kelemen, din parte Uniunii Democrate a Maghiarilor din România.

Cu numărul 2 pe buletinul de vot - candidatul Alianţei Creştin Liberale PNL-PDL, Klaus Iohannis.

Dan Diaconescu este următorul candidat pe buletinul de vot, din partea PPDD.

El este urmat de Victor Ponta, prezidenţiabilul Alianţei electorale PSD-UNPR-PC.

Pe locul 5, pe buletinul de vot este William Brânză, de la Partidul Ecologist Roman, urmat de Elena Udrea, care candidează din partea Partidului Mişcarea Populară.

Al şaptelea candidat pe buletinul de vot este Mirel Mircea Amariței, din partea partidului PRODEMO, al optulea este Teodor Meleșcanu, candidat independent, al nouălea este tot un independent - Gheorghe Funar, iar al zecelea Zsolt Szilagyi, ce candidează din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania.

A 11-a pe buletinul de vot este independenta Monica Mocovei. Ea e urmată de Constantin Rotaru, de la Partidul Alternativa Socialistă.

Al 13-lea candidat este tot un independent - este vorba despre Călin Popescu Tăriceanu, iar al 14-lea este candidatul Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor.