ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Teodor Meleșcanu rămâne fără sprijinul PDS

Data publicării:
teodor melescanu csat - captura-2

A spus că mai putem avea relații, dar noaptea, 'să nu vă vadă multă lume că veniți aici'. Aseară mi-a spus: 'domnule, am primit ordin să nu vă mai recunosc'. De la cine? Păi nu mi-a spus de la cine, serviciile. Ce poate să fie decât tradare, dezicându-te de mine și acest partid. Dacă noi suntem partid extremist de stânga, dovediți. Noi îl dăm în judecată pentru calomnie”, a spus Traian Rece.

Mai mulți reprezentanți din BEC au spus că nu este pusă în pericol candidatura lui Teodor Meleșcanu deoarece acesta nu candidaează din partea PDS și că oricum semnăturile nu mai pot fi retrase.


Actualizare 15:00: Partidul Dreptății Sociale oferă informații suplimentare cu privire la acest subiect. Potrivit unui comunicat de presă, Traian Rece își arogă funcția de președinte interimar al PDS și nu este îndreptățit să facă aceste declarații în numele partidului, pentru că „așa cum atestă documentele depuse la Tribunalul Municipiului București, nu are nici o calitate oficială în PDS”.

Sursa citată menționează că declarațiile lui Traian Rece „nu au nicio relevanță și niciun impact asupra candidaturii dlui Teodor Meleșcanu sau a sprijinului partidului în perioada următoare”.

PDS precizează că Teodor Meleșcanu este candidat independent și că semnăturile strânse de la cetățeni îi aparțin acestuia.


Biroul Electoral Central va analiza scrisoarea în ședinta din această după-amiază. Retragerea semnăturilor nu înseamnă că Teodor Meleşcanu nu va mai putea să candideze.

Traian Rece spune că partidul pe care îl conduce a recurs la acest gest după ce Teodor Meleșcanu s-ar fi dezis de PDS pe motiv că este perceput ca partid extremist de stânga.

Liderul Partidului Dreptății Sociale a precizat că prima discuție cu fostul șef SIE despre candidatura acestuia a avut loc în urmă cu aproximativ trei luni.

PDS ar fi strâns pentru Teodor Meleșcanu 150.000 de semnături. Aseară, Teodor Meleșcanu a declarat că are aproape jumătate de milion de semnături.

Teodor Meleșcanu a renunțat în urmă cu două zile la șefia Serviciului de Informații Externe pentru a candidat la alegerile prezidențiale care vor avea loc în 2 noiembrie 2014. Ieri, fostul director SIE a depus la BEC dosarul de candidatură cu cele 200.000 de semnături necesare.

14 candidați pentru prima funcție în stat. Elena Udrea și Călin Popescu Tăriceanu, cei mai înstăriți dintre ei
Mircea Dogaru: Am primit o rugăminte să strângem semnături pentru domnul Meleșcanu, care ar fi acceptat ca peste doi ani să provoace alegeri generale și prezidențiale
Cristian Tudor Popescu: Lui Teodor Meleșcanu îi strânge semnăturile un domn care a semnat cu PSD un document privind desfiinţarea DNA 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri