Foto Alegeri prezidențiale 2019. Deputatul USR Cristina Iurișniți a postat pe Facebook o fotografie cu votul său

Data actualizării: Data publicării:
deputat

Deputatul USR de Bistrița-Năsăud Cristina Iurișniți a votat la alegerile prezidențiale 2019 și a postat pe rețeaua de socializare Facebook o fotografie cu buletinul de vot ștampilat, făcând astfel publică opțiunea sa electrorală - lucru interzis prin lege.

Cristina Iurișniți a postat două imagini, una cu votul său și una în secția de votare. Ulterior, a șters fotografia în care apare votul său. 

Foto: Observatorbn.ro

"Din 2016 de când am decis să mă implic în politică, am transmis cu perseverență mesajul schimbării atât în Parlament cât și în stradă, în mass-media sau pe rețelele de socializare!

Am votat pentru justiție independentă, autostrăzi și investiții, depolitizare în școli și spitale, meritocrație, competență și demnitate în România!

Am votat pentru ca vocea românilor să se audă puternic prin viitorul președinte!

Am votat un președinte care nu doar respectă Constituția, ci rămâne conectat constant la cetățeni.

Am votat pentru viitorul României și al copiilor noștri!", a scris Iurișniți alături de fotografii.

Violarea prin orice mijloace a secretului votului, dar și tentativa, se pedepsesc cu amendă. 

Alegătorii nu au voie să facă în cabina de vot fotografii sau clipuri video. Au apărut primele incidente la secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale 2019. Mai multe persoane au apelat la 112 pentru că aveau nevoie de îngrijiri medicale, două secții de votare au rămas fără curent electric, iar o persoană a primit o amendă pentru apelare abuzivă la 112, anunță Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri