Alegeri prezidențiale. Un bărbat a rupt buletinul de vot, pe motiv că a votat greșit. Este cercetat de polițiști

Data publicării:
politia masina bun

Un bărbat din Craiova a sunat duminică la Poliție și l-a reclamat pe președintele unei secții de votare că nu-l lasă să-și exercite dreptul la vot. Când au sosit la secția de votare, polițiștii au constatat că bărbatul rupsese buletinul de vot, iar președintele nu a vrut să îi dea altul.

Polițiștii au fost sesizați de un bărbat de 47 de ani că nu este lăsat să voteze la o secție din Craiova. Când au ajuns la fața locului, oamenii legii au constatat că acesta își rupsese buletinul de vot, după ce își exercitase acest drept, iar președintele secției nu a vrut să îi dea altul. Atât alegătorul, cât și președintele secției de votare s-au ales cu dosare penale.

„Un bărbat de 47 de ani ar fi rupt buletinul de vot, după ce ar fi votat. Bărbatul, din Craiova a reclamat şi faptul că preşedintele secţiei respective, în vârstă de 61 de ani, nu i-ar fi înlocuit buletinul de vot, la solicitarea acestuia. Având în vedere aspectele sesizate, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, respectiv împiedicarea exercitării drepturilor electorale”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt IPJ Dolj, potrivit Mediafax.

Surse din rândul anchetatorilor susțin că bărbatul și-a rupt buletinul de vot, pe motiv că a votat greșit.

Acesta nu este un caz singular. Potrivit Poliției Dolj, un alt bărbat, din localitatea Ghercești, este cercetat penal pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, după ce și el ar fi rupt buletinul de vot, după ce a votat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri